Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά δύο παλαίμαχους εκπαιδευτικούς

Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Δημητρόπουλο και Δημήτριο Κωνσταντάρα-Σταθαρά,

Τη Δευτέρα 30/1 η Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών και προστατών της Ελληνικής Παιδείας, Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου και Γρηγορίου του Θεολόγου. Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, όπου θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών. Θα ακολουθήσει η βράβευση τριών μαθητών από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

Στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη σε δύο παλαίμαχους εκπαιδευτικούς, τους κ.κ. Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Καθηγητή Φιλόλογο και Δημήτριο Κωνσταντάρα-Σταθαρά, Δάσκαλο.

Για το έργο και την  προσωπικότητα του κ. Αλέξανδρου Δημητροπούλου θα μιλήσουν:

Ο κ. Πασχάλης Δήμου, δάσκαλος, με θέμα: «Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος ως οδηγός για τους μαθητές του» και η κ. Ματίνα Ζαφειρίου, Διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, με θέμα: «Αλέξανδρος Δημητρόπουλος: ο Γυμνασιάρχης που τιμούμε».

Αντιφώνηση του τιμωμένου κ. Αλέξανδρου Δημητροπούλου, με θέμα: «Λόγω και έργῳ…εμείς οι εκπαιδευτικοί».

Για το έργο και την προσωπικότητα του κ. Δημητρίου Κωνσταντάρα-Σταθαρά θα μιλήσει η κ. Ελένη Κονταξή, Φιλόλογος, Διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα: «Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς: ο πρώτος ερευνητής και ο ακαταπόνητος και πολυγραφότατος μελετητής της προσφυγικής Νέας Ιωνίας. Το συγγραφικό του έργο».

Αντιφώνηση του τιμωμένου κ. Δημητρίου Κωνσταντάρα-Σταθαρά, με θέμα: «Τα πρότυπα στη ζωή των νέων ανθρώπων».

Και στους δύο εκπαιδευτικούς ο Μητροπολίτης θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος και θα απευθύνει τον καταληκτήριο Χαιρετισμό.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.