Καλοκαίρι στο … Μουσείο

Μονοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά!

Καλοκαίρι στο … Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, με μονοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα, καλεί να περάσουν τα παιδιά, τα στελέχη του Μουσείο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προγραμματίζονται να γίνουν:

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6: “Μικροί Παλαιοντολόγοι”
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν για τους οργανισμούς που ζούσαν στην Ελλάδα πριν εκατομμύρια χρόνια! Άραγε ποια ζώα υπήρχαν στην περιοχή του Βόλου πριν 2 εκατομμύρια χρόνια; Στη συνέχεια ως Παλαιοντολόγοι θα πραγματοποιησουν ανασκαφή στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα και θα συμπληρώσουν φύλλα εργασίας σχετικά με όλα όσα έμαθαν στο μάθημα!

ΤΡΙΤΗ 28/6: «Μικροί Ηφαιστειολόγοι»
Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τι είναι ηφαίστειο και πως δημιουργείται. Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δει και να αγγίξει λάβες του ελληνικού χώρου, αλλά και να μάθει για το ηφαίστειο του Βόλου στις Μικροθήβες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εικονική έκρηξη ηφαιστείου, με σκοπό τα παιδιά να παρατηρήσουν τα στοιχεία που συνοδεύουν αυτό το φαινόμενο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6: “Φυτοφάγοι Δεινόσαυροι»
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον τρομερό κόσμο των Δεινοσαύρων!
Συγκεκριμένα θα μάθουν για πως ζούσαν οι φυτοφάγοι δεινόσαυροι, τα χαρακτηριστικά τους καθώς και τις διαφορές που είχαν με τους σαρκοφάγους και γιατί. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθει ανασκαφή και θα συμπληρώσουν φύλλα εργασίας σχετικά με όσα έμαθαν στο μάθημα!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6: “Θαλάσσιος Κόσμος”
Ελάτε να γνωρίσουμε τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα οι συμμετέχοντες ως παλαιοντολόγοι θα ανακαλύψουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος που πλέον έχουν εξαφανιστεί!
(Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.)
*Πρωινά και απογευματινά τμήματα.
Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90’ και η συμμετοχή είναι στα 10€.
Πληροφορίες – Εγγραφές: 24210 36555 & 6973034810.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.