Κατεστραμμένος δρόμος μεταξύ Άλλης Μεριάς και Κατηχωρίου- Ακάλυπτος αγωγός της ΔΕΥΑΜΒ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τι αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λημνιός

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην Άλλη Μεριά και στο Κατηχώρι, με τον δρόμο που συνδέει τα δύο χωριά, έφερε στο προσκήνιο με ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Βόλο Στέλιος Λημνιός, όπου με φωτογραφίες καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί με τον κατεστραμμένο δρόμο, αλλά και τον ακάλυπτο αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ, που υπάρχει στο σημείο.
Όπως αναφέρει ο κ. Λημνιός, τα δύο χωριά του Πηλίου- Άλλη Μεριά και Κατηχώρι- που αποτελούν πλέον ενότητες του Δήμου Βόλου είχαν εσωτερική οδική σύνδεση με τσιμεντοστρωμένο δρόμο, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες του 2023 και είναι αδύνατη η χρήση του.

Ο δρόμος αυτός με μέσο εύρος 3 μέτρα διασχίζει το δάσος και προσέφερε πολλές λύσεις στην επικοινωνία των χωριών, στην πρόσβαση των κτημάτων, στην δυνατότητα πυρόσβεσης αλλά και στην ψυχαγωγία των επισκεπτών.
Μέσω αυτού υπήρχε πρόσβαση σε δύο από τις τέσσερις γεωτρήσεις που τροφοδοτούσαν το κλειστό δίκτυο άρδευσης της περιοχής . Οι γεωτρήσεις αυτές είναι πλέον κατεστραμμένες και σκεπασμένες με φερτές ύλες.


«Υπενθυμίζω ότι η αποκατάσταση του κατεστραμμένου κλειστού δικτύου άρδευσης, αποτελεί ζωτική προτεραιότητα για τους κατοίκους της Άλλης Μεριάς. Πρόσφατα το θέμα αυτό συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς όμως να γίνει δυνατή η δέσμευση της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση του.
Ο δρόμος αυτός διέσχιζε κάθετα το ρέμα του Αναύρου ( που κυλάει μέσα από τα δύο χωριά ) σε διαφορετικά υψόμετρα , με γέφυρες που αποτελούνταν από τσιμεντένιους αγωγούς παροχέτευσης και που έχουν καταστραφεί.


Μέσω του δρόμου αυτού γίνεται δυνατή η πρόσβαση στον αγωγό που μεταφέρει πόσιμο νερό από την πηγή Μάνα της Πορταριάς στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Ο αγωγός αυτός είναι πλέον ακάλυπτος και μη προσβάσιμος.


Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους επιβάλλεται η ένταξη του σε πρόγραμμα αποκατάστασης.
Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Βόλου πρέπει να αναλάβει την μελέτη και επισκευή του και ο δήμος Βόλου να αναζητήσει τρόπο χρηματοδότησης», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.