Μάθημα εθελοντισμού σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς

Από τον Εσταυρωμένο, με απλότητα και παραστατικότητα

Μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, κ. Ζωής Γεροστάθη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “Εσταυρωμένος “, π. Θεόδωρος Μπατάκας, επιστέφθηκε στις 8 Δεκεμβρίου το σχολείο και μίλησε στους μαθητές για τον εθελοντισμό.
Σε μία μεγάλη αίθουσα του σχολείου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και παρακολούθησαν με προσοχή την παρουσίαση του θέματος , με λόγο και εικόνα.
Ο ομιλητής, μίλησε στα παιδιά με απλότητα και παραστατικότητα για την ουσία, την οργάνωση, την αναγκαιότητα και τη δράση του εθελοντισμού -και συγκεκριμένα του “Εσταυρωμένου” και πρόβαλε μια σειρά φωτογραφιών από τις δομές, τη διακονία των εθελοντών και την πανελλήνια δράση του Συλλόγου.
Στο τέλος της συνάντησης, ο π. Θεόδωρος -εκ μέρους του “Εσταυρωμένου”- προσέφερε δώρα σ’ όλα τα παιδιά -το παραμύθι “ΤΟΝΤΥ”, της Σταυρούλας Δημητριάδη, δασκάλας και συνεργάτη του Συλλόγου – έκδοση του “Ε”- και σ’ όλους τους δασκάλους του σχολείου το dvd “Στα ίχνη που άφησε ο Χριστός”, έκδοση του “Ε”.
«Μακάρι να τους μιμηθούν και άλλα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για το μεγάλο θέμα του υγιούς εθελοντισμού. Ο ανιδιοτελής εθελοντισμός και μάλιστα στο όνομα του Χριστού έχει γίνει πια αναγκαίος για να ανακουφίζονται και να ενισχύονται χιλιάδες εμπερίστατοι αδελφοί μας σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την παγκόσμια κοινότητα», τονίζεται από τον Σύλλογο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.