Οι λιμενικοί του Βόλου με τον Νίκο Παπαπέτρο-«Αντιμετωπιστήκαμε από τη δημοτική αρχή Βόλου με απαξίωση και προσβολές»

Κυράνης: Στηρίζουμε μια διαφορετική πρόταση για τη διαχείριση της τύχης του Βόλου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» Νίκος Παπαπέτρος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κώστα Κυράνη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπαπέτρος βρέθηκε δίπλα στο Λιμενικό Σώμα για να ευχαριστήσει τους λιμενικούς που με αυτοθυσία έσωσαν εκατοντάδες ζωές στις ακτές του Πηλίου και στα παραθαλάσσια χωριά του, με το ξέσπασμα της θεομηνίας. “Ένα ευχαριστώ, είναι λίγο και ασήμαντο μπροστά στο μεγαλείο του έργου σας την πιο κρίσιμη ώρα. Ξέρουμε πως και τα δικά σας σπίτια στον Βόλο πλημμύρισαν και δεν ήταν κανείς εκεί για να βοηθήσει τις δικές σας οικογένειες. Ήσασταν μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που εσείς οι ίδιοι κινητοποιείτε, το “πρόσωπό” μας σε όλο τον πλανήτη, την ώρα που οι εικόνες της καταστροφής έκαναν τον γύρο του κόσμου”.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» έγινε αποδέκτης της οργής των λιμενικών που αντιμετωπίστηκαν από την δημοτική αρχή του Βόλου με απαξίωση και προσβολές. Απευθυνόμενος στον κ. Παπαπέτρο ο κ. Κυράνης έκανε λόγο για δόλιο πολιτικό παιχνίδι του απερχόμενου δήμαρχου, ο οποίος έστειλε επιστολή στον νέο υπουργό Ναυτιλίας και απαίτησε να αφήσουν οι λιμενικοί το διασωστικό έργο για να καθαρίσουν με απόχες τον θαλάσσιο χώρο της παραλίας.
Υπενθύμισε ο κ. Κυράνης πως οι λιμενικοί κατά τη διάρκεια της θεομηνίας κατάφεραν να σώσουν 400 ζωές και δήλωσε πως δεν άφησαν αναπάντητη την αναίτια επίθεση που δέχθηκαν από τον δήμαρχο, ο οποίος ήθελε με την ανακοίνωσή του να προκαλέσει αντιδράσεις εις βάρος των μελών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Κυράνης δήλωσε πως οι λιμενικοί είναι εξοργισμένοι με τη στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής και συντάσσονται με μια διαφορετική πρόταση για τη διαχείριση της τύχης του Δήμου Βόλου. «Το ήθος και η αξιοπρέπεια μας, δίνει το στίγμα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης. Απαντώντας ο κ. Παπαπέτρος αποδοκίμασε τη στάση του δήμαρχου Βόλου εις βάρος των λιμενικών και τόνισε πως η απερχόμενη δημοτική αρχή με θράσος επιτίθεται σε ανθρώπους που προσφέρουν σπουδαίο έργο, όταν με ευθύνη της και παραλείψεις της βυθίστηκε η πόλη στο χάος, ενώ υπενθύμισε ότι την περίοδο των πυρκαγιών του Αυγούστου ο απερχόμενος δήμαρχος είχε στραφεί κατά του διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης.

«Κάνετε πάντα ό,τι καλύτερο μπορείτε και δεν σας αρμόζει η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου. Εμείς ως παράταξη θέλουμε συνεργάτες τους λιμενικούς και θα είμαστε αρωγοί στο έργο σας», κατέληξε ο κ. Παπαπέτρος.

Ακραία υποτιμητική στάση, ακραίος σεξιστικός λόγος
Ο υποψήφιος δήμαρχος και τα μέλη της «Συμμαχίας για τον Βόλο», κατά την επίσκεψή τους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο συναντήθηκαν με τη Λιμενάρχη, αντιπλοίαρχο, Βασιλική Κωνσταντά και με στελέχη του Λιμεναρχείου. Ο κ. Παπαπέτρος απευθυνόμενος στη λιμενάρχη και στους υπόλοιπους λιμενικούς, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις ακραίες επιθέσεις που έχουν δεχθεί από τη νυν δημοτική αρχή. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας για τον ακραία υποτιμητικό και σεξιστικό λόγο, του οποίου είστε αποδέκτες», είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.