Απάντηση δίνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον φοιτητή που δημοσιοποίησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, καθώς έχει ένα μικρό χρέος για τη διαμονή του στην φοιτητική εστία και εξαιτίας αυτού δεν μπορεί να ορκιστεί. Το ΠΘ αναφέρει ότι εάν ο φοιτητής δεν μπορεί να αποπληρώσει την οφειλή του, τότε το αίτημά του θα ρυθμιστεί από το Ίδρυμα, σημειώνει όμως πως η κατάργηση της ετήσιας συνδρομής δεν μπορεί να γίνει δεκτή, καθώς παραβαίνει τον κανονισμό.
Ειδικότερα, η απάντηση των πρυτανικών αρχών του ΠΘ είναι η εξής: «Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος, με βάση τον κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα η ετήσια συνδρομή για να διαμείνει κάποιος στη συγκεκριμένη εστία είναι 150 ευρώ. Η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κυρίου Κουρελά έχει ληφθεί υπόψη και έχουν γίνει οι σχετικές εκπτώσεις με βάση τον κανονισμό.
Ο κύριος Λαυρέντης Κουρελάς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, υπέβαλε πρόσφατα πριν από ένα μήνα αίτημά του να πάρει πτυχίο και οφείλει 105 ευρώ. Συγκεκριμένα, παρέδωσε την πτυχιακή του εργασία στις 4/7/2022, δεν υπέβαλε αίτημα για ορκωμοσία τον Ιούλιο και ζήτησε εγγράφως να συμμετέχει στην ορκωμοσία στις 1 Νοεμβρίου.
Αν πράγματι ο κύριος Κουρελάς αδυνατεί να πληρώσει το ποσό των 105 ευρώ, το αίτημά του θα ρυθμιστεί από το ίδρυμα.
Το αίτημά του όμως να καταργηθεί για όλους τους φοιτητές το «χαράτσι» όπως επικαλείται, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Το σύνολο των εστιακών φοιτητών γνωρίζει το συμβολικό κόστος της ετήσιας συνδρομής και ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αυτή”.
Κραυγή αγωνίας φοιτητή από τη Ζαγορά που δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο του































