Στο δρόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι για μισθούς, ενέργεια και ακρίβεια

φωτο αρχείου
Τόνισε ο Φιλ. Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας ΑΔΕΔΥ

Το δρόμο των κινητοποιήσεων παίρνουν στις 9 Νοεμβρίου οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν από τους μισθούς που παραμένουν καθηλωμένοι 12 χρόνια, την ακρίβεια που καλπάζει καθημερινά και το ράλι ανόδου της ενέργειας, που αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα, ώστε να μην μπορεί να επιβιώσει ένα νοικοκυριό.

Ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι οι κινητοποιήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έχουν να κάνουν με τους μισθούς που εδώ και 12 χρόνια έχασαν πάνω από το 50% της αγοραστικής και ονομαστικής αξίας πάνω από το 40%, την απώλεια των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι με τις ανακοινώσεις που έγιναν για τις αυξήσεις ο μέσος όρος των εκπαιδευτικών θα πάρει από 1,25 ως 3,60 € τον μήνα από το 2023. Και αυτό διότι ένας μόνιμος εκπαιδευτικός κατηγορίας ΠΕ ξεκινάει από τα 737 € όταν διοριστεί για πρώτη φορά, τη στιγμή που ένα σπίτι στο Βόλο κοστίζει 400-500 € και διερωτήθηκε πως θα ανταπεξέλθει κάποιος που δεν είναι στην περιοχή του.
Ο ίδιος είπε ότι οι εκπαιδευτικοί με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, ξεκινούν από το Βόλο και φτάνουν στο Ν. Πήλιο, στη Ζαγορά και σε άλλα σημεία του νομού, έξοδα που καλύπτει ο καθένας για καύσιμα, η τιμή των οποίων είναι στα 2 €.
Οι εκπαιδευτικοί με δύο χρόνια υπηρεσίας πληρώνονται 825 €, ενώ μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας θα πάρει 1395 € και σε έρευνα που έγινε είναι οι τρίτοι από το τέλος χειρότερα πληρωμένοι υπάλληλη στο σύνολο της ΕΕ.

«Σ’ αυτή τη συγκυρία, η κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη, που θα επεκταθεί σε ολόκληρο ο Δημόσιο, έχει να κάνει με τα μισθολογικά, εμείς όμως έχουμε και άλλα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το ποιοτικό δημόσιο σχολείο», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Όπως είπε, ότι έχει γίνει την τελευταία περίοδο, από την υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως και την κυβέρνηση, παράγει γραφειοκρατία και όχι ουσία στο σχολείο, καθώς οι εκπαιδευτικοί καλούνται να γράψουν ατέλειωτα προγράμματα, συνθηματολογικά στην κοινή γνώμη, που όμως δεν έχουν εφαρμογή στο σχολείο. Ως παράδειγμα έφερε τα εργαστήρια δεξιοτήτων που αφορά δράσεις των παιδιών σε διάφορα προγράμματα, για τα οποία παράγονται εκατοντάδες σελίδες για τις δράσεις, τους στόχους και μια σειρά από πράγματα τα οποία γινόταν αλλά τώρα απέκτησαν έναν μανδύα διαφήμισης.

Επίσης είπε ότι οι γονείς γύρισαν την πλάτη τα σχολεία που θα λειτουργούσαν ως τις 17.30 που διαφήμιζε το υπουργείο, το ανακοίνωσε τον Ιούλιο και από τα 57 Δημοτικά Σχολεία που προβλεπόταν στη Μαγνησία, λειτουργούν μόνο τα 10.
Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι πρέπει να αποκτήσουμε εθνική πολιτική για την Παιδεία, που θα σχεδιάζει σε βάθος 5ετίας ή 10ετίας και ο κάθε υπουργός να μην είναι στέλεχος της εκάστοτε κυβέρνησης, καθώς δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να αλλάζει τα πάντα στην εκπαίδευση, επειδή ο υπουργός ή η κυβέρνηση πιστεύουν ότι είναι σωστό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.