Το πρόβλημα της εξάρτησης είναι … δίπλα μας

«Θα δημιουργηθούν έντονα προβλήματα, με τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο»…
Σε μικρές και μεγαλύτερες ηλικίες, όχι μόνο ουσιών αλλά διαδικτύου, τζόγου και αλκοόλ

Σημαντικά είναι τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ για απεξάρτηση, όχι μόνο από εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά και το διαδίκτυο, όπως και τον τζόγο και το αλκοόλ, που αφορούν πολλούς από εμάς, όπως ανέφερε πρόσφατα μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Κατερίνα Μαυρογιαννάκη πρόεδρος του Συλλόγου φίλων, εθελοντών και οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. Όπως είπε, το προσωπικό παρόλο που δεν είναι τόσο, όσο θα έπρεπε, υπερβάλει εαυτόν και κανένας δεν μένει χωρίς βοήθεια.
Η πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι ο εθελοντισμός αφορά όλους μας και μπορούν όλοι, να βοηθήσουν στο θεραπευτικό πρόγραμμα του «Πιλότου», καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, γιατί τα προβλήματα των εξαρτήσεων στις μέρες μας, είναι πάρα πολύ έντονα.
Η κα Μαυρογιαννάκη τόνισε ότι με την εξάρτηση δεν εννοούμε μόνο τις ουσίες, αλλά το διαδίκτυο, τον τζόγο και το αλκοόλ, που είναι προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν την κοινωνία.

Ο κόσμος να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις

«Είναι χρήσιμο ο κόσμος να μάθει την ύπαρξη του προγράμματος και να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις, διότι πρόκειται για προβλήματα που αφορούν όλους μας», επισήμανε.
Η πρόεδρος με αφορμή και την εκλογική διαδικασία, κάλεσε ανθρώπους που απλά ενδιαφέρονται για το θέμα και θέλουν να γίνουν εθελοντές, να εγγραφούν στον Σύλλογο φίλων, εθελοντών και οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. Εξήγησε δε, ότι στον Σύλλογο τα περισσότερα μέλη δεν είναι από οικογένειες ωφελουμένων από τα προγράμματα, αλλά φίλοι και εθελοντές.
Η κα Μαυρογιαννάκη τόνισε ότι ο Σύλλογος έχει στόχο να δείξει στο ευρύ κοινό της Μαγνησίας ότι μπορεί να πλησιάσει το θεραπευτικό πρόγραμμα χωρίς προκαταλήψεις, ταμπού και τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής και να βρει λύσεις.

«Τα προβλήματα μπαίνουν κάτω από το χαλί…»

Η ίδια είπε ότι υπάρχει ακόμη προκατάληψη να μην στιγματιστεί κάποιος και η οικογένειά του και τα προβλήματα να μπαίνουν κάτω από το χαλί και ο Σύλλογος προσπαθεί να κάνει γνωστό στον κόσμο της Μαγνησίας το έργο του ΚΕΘΕΑ, ώστε να μπορεί να πλησιάσει ο οποιοσδήποτε συνάνθρωπος πολύ πιο εύκολα.
Όπως ανέφερε, το πρόβλημα πλέον υπάρχει δίπλα μας, στους φίλους μας, στο σπίτι μας, στα σχολεία, σε μικρές και μεγαλύτερες ηλικίες, είναι παντού.
Η κα Μαυρογιαννάκη τόνισε ότι ποτέ δεν επαρκούν οι θέσεις και οι δομές σε τέτοια προγράμματα και στο πρόγραμμα του «Πιλότου», όπου το προσωπικό δεν είναι αριθμητικά όσο θα θέλαμε να είναι, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες και δεν μένει κανένας που απευθύνεται για κάποιο πρόβλημα, χωρίς βοήθεια, που δίνεται εκείνη τη στιγμή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.