Β. Μεταξάς: Ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής ΕΕ και κυβέρνησης

Τους χιλιάδες ψηφοφόρους που εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και το έφεραν τέταρτη δύναμη στο Ν. Μαγνησίας, με ποσοστό 9,36%, ευχαρίστησε, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 ο βουλευτής Βασίλης Μεταξάς. Όπως είπε, έδωσαν μια σημαντική άνοδο στο ΚΚΕ, σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και με τις βουλευτικές του 2023 και το θετικό αποτέλεσμα είναι επιβεβαίωση των δεσμών που συγκροτούν οι οργανώσεις, οι φίλοι και οι αγωνιστές που δίνουν τις μάχες με το ΚΚΕ.
Στη Μαγνησία είμαστε σε διαδικασία να ξεψαχνίσουμε τα αποτελέσματα, τα οποία σε κάποιες περιοχές είναι ελπιδοφόρα και πολύ θετικά, όπως σε εργατογειτονιές στη Ν. Ιωνία όπου το ΚΚΕ είχε άνοδο 3%, στους Δήμους Ζαγοράς, Ν. Πηλίου, στη Σκόπελο, σε περιοχές του Αλμυρού και φυσικά των άλλων Δήμων, ανέφερε ο βουλευτής.
«Το θετικό για μας είναι ότι επιβεβαιώνεται και με αυτό το αποτέλεσμα, που είναι ένας δείκτης, ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ, κυβέρνησης, των μονοπωλίων και τον λόμπι, που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες. Σ’ αυτό τον αρνητικό συσχετισμό που υπάρχει στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά, είναι ελπιδοφόρο ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική αυτή και το αποδεικνύει στους αγώνες στο δρόμο και στην κάλπη», ανέφερε ο κ. Μεταξάς.

Όσον αφορά στην ενίσχυση της ακροδεξιάς, ειδικά στην Ευρώπη, ο βουλευτής ανέφερε ότι η δράση του ΚΚΕ αναδεικνύει και ξεγυμνώνει όλες αυτές τις δυνάμεις, εκεί που προσπαθούν να αναπτυχθούν οι σκοταδιστικές απόψεις των ακροδεξιών ή φασιστοειδών και αποδεικνύεται πως τα συγκεκριμένα κόμματα και μορφώματα, όχι μόνο δεν έχουν κανένα αντισυστημικό περιεχόμενο, αντιθέτως είναι νύχι κρέας με το σύστημα, με την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, γι’ αυτό και είτε είναι στην κυβέρνηση όπως η Μελόνι στην Ιταλία, είτε στην αντιπολίτευση, όπως σε άλλες χώρες, κύριο μέλημά τους είναι πώς να θωρακίσουν τα μονοπώλια της χώρας τους, που ευθύνονται για τα βάσανα των λαών και των εργαζομένων.
«Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα, με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, τονίζοντας ότι αυτά τα μορφώματα επειδή είναι ένα με το σύστημα, όχι μόνο δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει η ΕΕ και τα υπόλοιπα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των στρατηγικών που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, αλλά με τη στάση τους δίνουν αβάντα σε αυτές τις δυνάμεις», ανέφερε.
Ο ίδιος είπε ότι από φαίνεται από το πώς προσπάθησαν να αλιεύσουν ψήφους και στην Ελλάδα με τα ορφανά των Σπαρτιατών και της Χ.Α. πιο παλιά, μέχρι και το ότι τελικά η ενίσχυση του αντικομμουνισμού, το ξαναγράψιμο της ιστορίας στην ΕΕ, η καταστολή, οι απαγορεύσεις και οι υπόλοιπες σκοταδιστικές απόψεις που εκφράζονται και από αυτά τα λεγόμενα κεντροαριστερά και δεξιά κόμματα, είναι νερό στον μύλο της ακροδεξιάς και αυτό πρέπει να αποκαλυφθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.