Ξεσπίτωσαν δεκάδες πουλάκια όταν γκρέμισαν το τσαρδάκι στην Αγριά- Παρέμβαση της ΑΝΙΜΑ

Ζητά να αποκατασταθεί το κιόσκι

Η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας ζωής παρενέβη δημόσια μετά το γκρέμισμα στο τσαρδάκι στην Αγριά προ ημερών, καθώς το παραδοσιακό αυτό κιόσκι ήταν γεμάτο με φωλιές μικρών πουλιών, που κόντεψαν να πεθάνουν. Η ΑΝΙΜΑ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Λιμενικό Ταμείο Βόλου, την οποία κοινοποίησε και  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ζητά την αποκατάσταση του κιοσκιού ακριβώς όπως ήταν, για να το βρουν τα πουλάκια, καθώς το χρησιμοποιούσαν για φωλιά.

Ειδικότερα το θέμα ανέδειξε ο Σύλλογος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια ανάρτηση που αναφέρει χαρακτηριστικά «σε μια καταστροφική ενέργεια προέβη το Λιμενικό Ταμείο Βόλου, που ανέθεσε σε εργολάβο να γκρεμίσει ξύλινο κιόσκι σε περιοχή ευθύνης του. Το ότι το κιόσκι ήταν γεμάτο με φωλιές σταχταρών, με μωράκια που δεν ήταν σε θέση να πετάξουν για δεκαπέντε μέρες, δεν απασχόλησε (ως συνήθως) κανέναν. Ευτυχώς ένας πολίτης αντιλήφθηκε την καταστροφή και μάζεψε τα σχεδόν πενήντα μωρά που βρέθηκαν κάτω, πριν φαγωθούν από γάτες ή πεθάνουν από αφυδάτωση.

Τα σταχταράκια έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ με τη φροντίδα του Γιάννη Βέργου από τη Μονάδα Διαχείρισης, και προστέθηκαν στα υπόλοιπα διακόσια που φροντίζουμε αυτές τις μέρες.

Από κοινού με την Ορνιθολογική Εταιρεία στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στο Λιμενικό Ταμείο Βόλου, κοινοποιημένη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, και ζητάμε την αποκατάσταση του κιοσκιού ακριβώς όπως ήταν, για να το βρουν οι σταχτάρες του χρόνου, μιας και το χρησιμοποιούσαν εδώ και πολλά χρόνια για φώλιασμα. Δεν περιμένουμε βέβαια και πολλά. Έχει ματώσει η ψυχή μας με την αναλγησία και την πλήρη αγνόηση από δημόσιους φορείς και εργολάβους αλλά και πολλούς ιδιώτες της ανάγκης να επιζήσουν και τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν στον πλανήτη.

Εμείς εδώ στην ΑΝΙΜΑ ταΐζουμε όλη μέρα σταχτάρες…”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.