Σαλάτα θαλασσινών με αλμύρα

Για 4 άτομα

Σαλάτα θαλασσινών με αλμύρα
Σαλάτα θαλασσινών με αλμύρα

ΥΛΙΚΑ

γαρίδες μέτριες ντόπιες 500 γρ.
φρέσκο καλαμάρι 500 γρ.
κυδώνια 500 γρ.
μύδια 500 γρ.
αλμύρα 200 γρ.
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
1 μικρό κρεμμύδι
100 ml ούζο
λίγα φύλλα σέλινο
λίγο τσίλι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις μικρές ντόπιες γαρίδες με το κέλυφος μερικά λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε. Καθαρίζουμε. Βράζουμε σε ζεστό νερό τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ράβδους. Αχνίζουμε τα μύδια με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, τσίλι και ψιλοκομμένο σέλινο. Σβήνουμε με το ούζο. Τα βγάζουμε από το τηγάνι μόλις ανοίγουν. Καθαρίζουμε αλλά κρατάμε και κάποια ολόκληρα για ομορφιά στο πιάτο. Ζεματάμε την αλμύρα μισό λεπτό σε αλατισμένο νερό. Κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Ανακατεύουμε γαρίδες, μύδια, κυδώνια, καλαμάρια και αλμύρα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε λάδι ελιάς, χυμό λεμονιού και 2 σκελίδες σκόρδο χτυπημένο με λίγο αλάτι στο γουδί.
Το μυστικό: Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστούν τα υλικά της 2 ώρες πριν σερβίρουμε, έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Για να δοκιμάσετε την συνταγή, επισκεφτείτε το εστιατόριο Kivo Creative Greek Cuisine, του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel στη Σκιάθο.

Διαβάστε εδώ την πρόταση κρασιού του Οινοχόου Βασίλη Κατσάρου για την συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη

Συνταγές: Γιάννης Μπαξεβάνης Φωτογραφίες: Σταύρος Κωστάκης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.