Στα λευκά η περιοχή Αλμυρού, πρόβλημα ο πάγος κάτω από το χιόνι

Φωτό αρχείου
Μεγάλη χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες

Μεγάλη χιονόπτωση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και στο Δήμο Αλμυρού, από τις 4 τα ξημερώματα τα μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους και κάνουν αποχιονισμούς προς Ανάβρα, Βρύναινα, προς Πτελεό – Αχίλλειο, ενώ η κατάσταση γενική είναι δύσκολη, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίας (μέχρι -6 β. Κελσίου) δημιούργησαν πάγο που βρίσκεται κάτω από το στρώμα χιονιού 5-10 εκατοστών.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, στην πόλη του Αλμυρού υπάρχει πάγος και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, ενώ συμπλήρωσε ότι υδροφόρα του Δήμου ρίχνει θαλασσινό νερό σε κεντρικούς δρόμους, στο Κέντρο Υγείας, τον περιφερειακό Ευξεινούπολης, Κρόκιο και Πλάτανο, ώστε να μπορεί να γίνει η κυκλοφορία.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι παντού υπάρχει πρόσβαση με 4Χ4 και αντιολισθητικές αλυσίδες και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, γίνεται διαπλάτυνση του δρόμου προς Ανάβρα και πέφτει αλάτι, ενώ διανοίγεται και ο δρόμος προς Βρύναινα.

Χαρακτήρισε δε θετικό που κανένας κτηνοτρόφος δεν είναι αποκλεισμένος και κάλεσε τους δημότες να μετακινούνται μόνο για σοβαρό λόγο.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε και από την 111Πτέρυγα Μάχης, ο δήμαρχος τόνισε ότι από αύριο Πέμπτη τα καιρικά φαινόμενα αλλάζουν και ο καιρός θα είναι πιο ήπιος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πάγος και όχι μόνο το χιόνι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.