«Σπάνε» Ι.Χ. για να κλέψουν χρήματα

«Καθημερινό» φαινόμενο τείνουν να αποτελέσουν οι διαρρήξεις επιβατικών αυτοκινήτων στα παράλια του νομού, με άγνωστους δράστες να αναζητούν χρήματα. Στο Καστρί – Λουτρό, στον Στρίντζο, στην Κουτσουπιά, στο Στόμιο κ.ά., καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων σε αυτοκίνητα είτε παραθεριστών είτε πολιτών που αποδρούν, αναζητώντας για λίγες ώρες μια όαση δροσιάς στα πλησιέστερα παράλια.

Οι δράστες σπάνε κάποιο από τα τζάμια του σταθμευμένου αυτοκινήτου στις παραλίες αναζητώντας κυρίως χρήματα ενώ… «έλκονται» από την αφηρημάδα των ιδιοκτητών Ι.Χ. που ξεχνούν προσωπικά τους είδη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Η απερισκεψία των οδηγών ωστόσο, στην πραγματικότητα «κοστίζει» ακριβά αφού το κόστος του σπασμένου παραθύρου, συνήθως είναι μεγαλύτερο από την αξία των αντικειμένων που κλέβουν οι άγνωστοι.
Οι δράστες άλλοτε είναι… «τυχεροί» βρίσκοντας χρήματα, όπως συνέβη προχθές στην περίπτωση της Κουτσουπιάς και άλλοτε φεύγουν άπραγοι, ενίοτε και τραυματισμένοι από τα σπασμένα τζάμια αλλά σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. είναι αυτός που θα πάει στο συνεργείο να… πληρώσει τα σπασμένα. Με τους παραθεριστές φεύγοντας από την παραλία να βιώνουν το «σκωτζέζικο ντους» αντικρίζοντας σπασμένο το παράθυρο του αυτοκινήτου τους.
Οι διαρρήξεις επιβατικών αυτοκινήτων έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με τους δράστες να χτυπούν κάθε φορά σε διαφορετικές παραλίες, την ώρα που οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν τη θάλασσα, είτε μεσημβρινές – είτε απογευματινές ώρες.
Οι πρώτες διαρρήξεις Ι.Χ. στα παράλια του νομού, καταγράφηκαν με την έναρξη της θερινής περιόδου, σε παραλίες του Στομίου. Με τους δράστες να κλέβουν από αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, γυαλιά ηλίου και φυσικά πορτοφόλια που εκτός των ατομικών εγγράφων περιέχουν χρήματα και πιστωτικές κάρτες. Με τους ιδιοκτήτες, εκτός των άλλων, να υποβάλλονται στη διαδικασία της έκδοσης νέων.
Υπενθυμίζεται πως στο Στόμιο έκανε το ακριβότερο μπάνιο της, μια 36χρονη από την Έδεσσα. Καθώς άγνωστος, θρυμματίζοντας το παράθυρο Ι.Χ., από την πλευρά του οδηγού, έκλεψε περί τις 5.500 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα της 36χρονης.
Απόπειρα διάρρηξης και διάρρηξη Ι.Χ. καταγράφηκαν προχθές στο Καστρί – Λουτρό και στον Στρίντζο με τους δράστες να σπάνε κάποιο από τα παράθυρα των αυτοκινήτων.
Στην Κουτσουπιά, την περασμένη εβδομάδα, ο δράστης σπάζοντας το παράθυρο, έψαξε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για να εντοπίσει τελικά περί τα 500 ευρώ που είχε κρύψει ο παραθεριστής, τυλιγμένα σε μια μπλούζα κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου.
Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενταθεί οι περιπολίες στα παράλια ενώ από αστυνομικούς του Τμήματος Αγιάς συνελήφθησαν πρόσφατα δράστες που «χτυπούσαν» σταθμευμένα Ι.Χ.. Οι διαρρήξεις ωστόσο συνεχίζονται με τους δράστες να επιλέγουν κάθε φορά διαφορετικές παραλίες.
Δρούνε συνήθως σε ώρες «αιχμής» ενώ λόγω της αυξημένης κίνησης θεωρείται δύσκολος ο εντοπισμός τους εκτός εάν από σύμπτωση εντοπισθούν την ώρα της διάρρηξης. Αλλά και οι δράστες λαμβάνουν τα μέτρα τους καθώς εκτιμάται ότι, την ώρα που ο ένας «σπάει» το τζάμι και ψάχνει το αυτοκίνητο, ο συνεργός του είναι που φυλάει «τσίλιες».
Με αστυνομικούς να σημειώνουν την ανάγκη, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αφενός να μην «ξεχνούν» προσωπικά τους είδη σε «εμφανείς» θέσεις στο εσωτερικό των αυτοκινήτων και αφετέρου, εφόσον είναι δυνατό, να ελέγχουν τακτικότερα τα αυτοκίνητά τους. Σε κάθε περίπτωση, πηγαίνοντας για μπάνιο, να μην αφήνουν στο αυτοκίνητο χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.
Να σημειωθεί τέλος ότι αναρίθμητα είναι και τα περιστατικά διαρρήξεων αυτοκινήτων στον Πλαταμώνα.

– See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/122018-%C2%AB%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5%C2%BB-%CE%B9-%CF%87-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.html#sthash.H2kjYEaa.dpuf

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.