Στα ίχνη του δράστη που εξαπατούσε ηλικιωμένους η Αστυνομία

Ένας 45χρονος ρομ από την Αθήνα που αναζητείται

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δύο υποθέσεις απάτης ηλικιωμένων (σε Βόλο και Αλμυρό)και τρεις απόπειρες απάτης ηλικιωμένων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου, Έλληνα ρομ, κατοίκου Ζεφυρίου Αττικής, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο δράστης σήμερα στο Βόλο, πλησίασε έναν 83χρονο και με την πρόφαση ότι είναι φίλος του εγγονού το, του ζήτησε να καταθέσει στην τράπεζα 600 € για να πάρει πίσω 4.500 €. Ο δράστης μετέβη με το θύμα στην τράπεζα έγινε ανάληψη των μετρητών από τον ηλικιωμένο, ο 45χρονος τα πήρε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ίδιος δράστης την περασμένη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στον Αλμυρό πλησίασε 84χρονο και τον έπεισε να του δώσει 2.500 €.

Την περασμένη Δευτέρα ο 45χρονος έκανες τρεις απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων, στην περιοχή του Αλμυρού. Συγκεκριμένα, αποπειράθηκε να εξαπατήσει μία 79χρονη, που της ζήτησε 6.000 € για να της δώσει 15.000 €, ωστόσο η ηλικιωμένη δεν του έδωσε τα χρήματα, ενώ προσπάθησε να εξαπατήσει έναν 89χρονο, εμφανιζόμενος ως γνωστός του γαμπρού του και του ζήτησε 200 € για το λογιστή για να πάρει επιστροφή 1.200 €. Τέλος, προσπάθησε να εξαπατήσει άλλον ένα ηλικιωμένο άνθρωπο στον Αλμυρό, ευτυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε, αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.