Θα δημιουργηθεί άτυπη «Δημοτική Αστυνομία»…

Συμφωνούν με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι καταστηματάρχες

Αποδέχονται, εκ πρώτης όψεως οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση στο Δημαρχείο Βόλου, με τον Αχιλλέα Μπέο, που κλήθηκαν να κάνουν τις προτάσεις τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κώστας Τσέλιος και ο πρόεδρος των καταστημάτων Διασκέδασης και Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου, καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι επαγγελματίες.

Οι καταστηματάρχες έθεσαν τον προβληματισμό τους για την αποκομιδή απορριμμάτων και ζήτησαν να προστεθούν δύο δρομολόγια τις μεταμεσονύκτιες ώρες, διότι δεν μπορούν να κρατούν τα σκουπίδια στα καταστήματά τους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι ήδη η ώρα αποκομιδής απορριμμάτων έχει αλλάξει, θα γίνεται από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και δεσμεύτηκε ότι θα μπουν και δύο δρομολόγια τις πρώτες πρωινές ώρες. Για το θέμα ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά η κατάργηση των κάδων και η μέθοδος πόρτα – πόρτα αρχικά σε Δημητριάδος και Ιάσονος, ενώ επανέλαβε ότι εξετάζεται η δυνατότητα προμήθειας ρομποτικών κάδων.

Για τη φορτοεκφόρτωση, οι επιχειρηματίες εστίασης πρότειναν να παραταθεί το ωράριο μέχρι τις 10 το πρωί, πρόταση στην οποία επίσης συμφώνησε ο κ. Μπέος. Οι επαγγελματίες ζήτησαν να διασφαλίζονται οι χώροι όπου θα σταθμεύουν τα φορτηγά.

Ο δήμαρχος Βόλου δέχτηκε παράπονα από επιχειρηματίες της Δημητριάδος, σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης, που θα έχει αποτέλεσμα να μειωθεί ο τζίρος τους, με τον Αχιλλέα Μπέο να αναφέρει ότι έλαβε υπόψη τις προτάσεις των επαγγελματιών. Για την εξασφάλιση της στάθμευσης των φορτηγών τις ώρες της φορτοεκφόρτωσης, ανέφερε ότι θα εξεταστεί σε σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με την Τροχαία.

Άτυπη «Δημοτική Αστυνομία»
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας άτυπης «Δημοτικής Αστυνομίας» 10 ατόμων, που θα περιφρουρούν τις λεωφορειολωρίδες από τη στάθμευση.

Σε ερώτηση για τη μειωμένη κάρτα στάθμευσης στο πάρκινγκ του λιμανιού, ο κ. Μπέος απάντησε ότι ο Οργανισμός Λιμένος είναι θετικός και θα λάβει οριστική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. «Ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Γιάννης Πρίγκος, διαβεβαίωσε ότι η έκπτωση θα είναι τουλάχιστον 30%, εμείς προτείνουμε 50% και πιστεύω ότι θα κλείσουμε τελικά στο 40%, δήλωσε ο δήμαρχος που τόνισε ότι ο ΟΛΒ αποδέχτηκε τη δωρεάν στάθμευση στη δεξιά λωρίδα της εισόδου του εμπορικού λιμένος.

Οι καταστηματάρχες ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση στο κέντρο του Βόλου και ο δήμαρχος απάντησε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσπάθεια και την συμμετοχή όλων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν πιλοτικά το πρόγραμμα για δύο μήνες και αν δεν πετύχουν τότε θα ακυρωθεί. «Είναι υποχρέωσή σας να συμβάλλετε. Εάν συμβάλλετε κι εσείς θα φτιάξει η πόλη. Τα πεζοδρόμια της Δημητριάδος είναι καλυμμένα από μοτοποδήλατα και ποδήλατα. Είμαστε η ομορφότερη πόλη με την χειρότερη νοοτροπία», ήταν η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου.

Για τα τουριστικά λεωφορεία και τις ανάγκες των ξενοδοχείων, σε πρώτη φάση και εφ’ όσον δε βρεθεί διαθέσιμος χώρος, θα επιτρέπεται η ολιγόλεπτη στάθμευση μπροστά από τα ξενοδοχεία, τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος, για την Κουμουνδούρου, οι καταστηματάρχες συμφώνησαν να επωμιστούν το κόστος για την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων και την τοποθέτηση ομοιόμορφων ζαρντινιέρων, με τον κ. Μπέο να τους προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει αυθαίρετη κατάληψη του χώρου από τραπεζοκαθίσματα, όταν γίνει πεζόδρομος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.