Μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ΚΕΠ Υγείας στο Βόλο

Τον επόμενο μήνα θα εγκαινιαστεί και θα λειτουργήσει το Κέντρο Πρόληψης Υγείας του Δήμου Βόλου, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας, που μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο.

Το ΚΕΠ δημιουργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων», στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Βόλου μετά από συμφωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα και θα λειτουργήσει σε χώρο του κτιρίου «Δίαυλος», επί της οδού Τοπάλη στο Βόλο και στη νέα δομή θα απασχολούνται δύο άτομα, που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στην Αθήνα.

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθύνεται στο ΚΕΠ, θα δημιουργείται ηλεκτρονική κάρτα και θα ενημερώνεται για το ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνει.

Σκοπός του ΚΕΠ Υγείας είναι να συμβάλλει στον έλεγχος της υγείας των πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για επτά θανάσιμα νοσήματα – καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, μελανώματα, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σύμφωνα με τον Τάσο Μπατζιάκα, η Αντιδημαρχία θα επιδιώξει συνεργασία με γιατρούς και παρόχους, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τα άτομα αυτά, είτε με συνταγογραφήσεις, είτε με εξετάσεις, κάτι όμως που θα αποφασιστεί προσεχώς.

Για το θέμα της αντίδρασης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας να μεταφέρει το Ιατρείο Αλληλεγγύης επί της οδού Τοπάλη (αντί του στενού της Σκενδεράνη που βρίσκεται σήμερα), ο αντιδήμαρχος, είπε ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Ιατρικό Σύλλογο και επανέλαβε ότι πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν χώρο οι τρεις δομές (ΚΕΠ Υγείας, Ιατρείο Αλληλεγγύης και Κοινωνικό Φαρμακείο) για την καλύτερη λειτουργία κι εξυπηρέτηση των πολιτών.

400 ραντεβού για μέτρηση οστικής πυκνότητας
Ο κ. Μπατζιάκας αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για τις δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας για το κοινό, που ξεκινούν αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της αντιδημαρχίας, ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εξετάσεις οστεοπόρωσης 400 άνθρωποι.

Το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων οστεοπόρωσης (μέτρηση οστικής πυκνότητας), έχει καθοριστεί ως εξής:

Τετάρτη 28/9: Γλαφυρές (ΚΑΠΗ, τηλ: 24280 73853)

Πέμπτη 29/9: Νέα Ιωνία (ΚΑΠΗ Μυτιλήνης, τηλ:24210 85066)

Παρασκευή 30/9: Βόλος (Κεντρικό ΚΑΠΗ “Θεόφιλος”, πλατεία
Ρήγα Φεραίου, έναντι Δημαρχείου, τηλ: 2421070039

Δευτέρα 3/10 και Τρίτη 4/10: Βόλος Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας (κτίριο Στρεφτάρη, Τοπάλη 97-Γαλλίας, τηλ: 24210-34121)

Τετάρτη 5/10: Αλιβέρι (Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ, τηλ: 2421085841)

Πέμπτη 6/10: Νέα Αγχίαλος (πρώην Δημαρχείο, τηλ: 24283 50333)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.