Τους όρους για ναυαγοσωστική κάλυψη ενέκρινε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Ενισχύεται το Αγροτικό Ιατρείο Καλών Νερών, αγοράστηκε απινιδωτής, εξετάζεται η αγορά φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου!

Τις τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους του ανοικτού διαγωνισμού για τις υπηρεσίες: «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών και οριοθέτησή τους εντός των ορίων του Δήμου Νοτίου Πηλίου έτους 2022», ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την εισήγηση στο Δήμο είναι αναγκαίο να εκτελεστούν οι γενικές υπηρεσίες Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών, διότι υπάρχει ανάγκη για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του δήμου. Ωστόσο, η εκτέλεση των ανωτέρω υπηρεσιών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του Δήμου μας, διότι δεν επαρκεί. Για το λόγο αυτό πρέπει να ανατεθούν σε τρίτο μέσω σύμβασης υπηρεσιών του Ν.4412/2016.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 128.680 €.

Μελέτη του Δήμου αναφέρει ότι για το έργο απαιτείται ναυαγοσωστική κάλυψη 5 πολυσύχναστων παραλιών σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Π.Δ. 71/2020 και του Π.Δ. 31/2018 και η οριοθέτηση των κολυμβητικών περιοχών.

Οι παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου που χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες είναι Καλών Νερών, Μπούφας Κορώπης, Καληφτέρης, Αμποβού Αφήσσου και Ποτιστικών Ξινόβρυσης.
Η διάρκεια του εκτελούμενου ναυαγοσωστικού έργου θα είναι για τέσσερεις (4) μήνες, Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος, με ημερομηνία έναρξης την 1/6/2022 και λήξης την 30/9/2022. Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά, 7 ημέρες ανά εβδομάδα, από 10:00 έως 18:00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.