Ο Κων. Μαραβέγιας στον υπουργό Θ. Σκυλακάκη για τη μισθολογική αναβάθμιση των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Σε συνέχεια της νέας συνάντησης που είχε με τα προεδρεία των Ενώσεων  Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ-Μ) και Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και ζήτησε, για μια ακόμη φορά, να ικανοποιηθεί το αίτημα της μισθολογικής αναβάθμισης των Εθελοντών Μακράς Θητείας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Βουλευτή, ο ίδιος «υπογράμμισε ότι θα πρέπει η βαθμολογική εξέλιξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους δίνει τη δυνατότητα να φθάνουν μέχρι και τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, να συνοδεύεται από τη μισθολογική εξέλιξη και, επομένως, την αναβάθμιση της κατηγορίας αποδοχών των Εθελοντών Μακράς Θητείας, από τη Γ΄ στη Β΄.

Ο κ. Σκυλακάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχει βελτίωση των αποδοχών τους, καθώς με το νόμο που ψηφίζεται στη Βουλή σήμερα 23 Μαρτίου, οι καταληκτικές κλίμακες βασικού μισθού είτε βελτιώνονται, είτε επισπεύδονται ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας.

Επίσης, ο κ. Μαραβέγιας συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών  την προοπτική επέκτασης της χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, στους διοικητικούς υπαλλήλους – εργαζόμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, δεδομένου ότι επίκειται η έκδοση σχετικής ΚΥΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής είχε συναντηθεί για το θέμα αυτό, στις αρχές Μαρτίου, με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, προς την οποία είχε αναλάβει τη δέσμευση να το προωθήσει αρμοδίως. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μαραβέγια ότι θα εξεταστεί, στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης για διεύρυνση χορήγησης του επιδόματος σε περισσότερους κλάδους».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.