Ζαρογιάννης: «Τόπο στα νιάτα»

Αντίο στην ενεργό δράση είπε ο Χρήστος Ζαρογιάννης στο ματς του Γ.Σ. Βόλου το περασμένο Σάββατο με τον Μύτικα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ. Ο 41χρονος σέντερ, που ολοκλήρωσε μία σημαντική καριέρα ως παίκτης και από δω και πέρα θα μείνει στον χώρο του μπάσκετ ως προπονητής, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Magnesiasports:

 «Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια στα τσιμέντα και τα παρκέ ολοκληρώνεται ένας τεράστιος κύκλος γεμάτος μπάσκετ, ένας κύκλος γεμάτος συγκινήσεις, άλλοτε χαρούμενες και άλλοτε στενάχωρες.

Βέβαια στο τέλος μόνο γλυκιές αναμνήσεις είναι αυτές που μένουν και είναι πάρα πολλές. Εκτός των ομαδικών και προσωπικών διακρίσεων που δόξα τω Θεώ ήταν πολλές, αυτό που μένει είναι οι σχέσεις και οι φιλίες όλα αυτά τα χρόνια και στην ουσία είναι αυτά που κρατάω. Πολλοί είναι αυτοί που με ρώτησαν για ποιο λόγο σταματάω και μου είπαν πως θα μπορούσα να παίζω για κάποια χρόνια ακόμα!  Η απάντηση είναι απλή βέβαια … τόπος στα νιάτα.

Τα τελευταία χρόνια στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου γίνεται μια  προσπάθεια να προωθήσει νέα παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου. Αυτό είναι και το ουσιαστικό νόημα του  υγιούς αθλητισμού. Πιστεύω πως με την παρουσία μου ως αθλητής του συλλόγου βοήθησα αρκετά τα νεαρά παιδιά που σίγουρα χρειάζονται στήριγμα, για να σταθούν στο παρκέ.

Πιστεύω πως από δω και πέρα είναι αρκετά ικανά να συνεχίσουν μόνα τους πλέον υπό την καθοδήγηση των εξαιρετικών coach που έχουμε στον σύλλογο και με τη δική μου συμβολή από το πόστο του προπονητή των ακαδημιών.

Αρκετά είναι τα παιδιά από τα τμήματα που προπονώ στον σύλλογο που ζητούν την καθοδήγησή μου κι αυτό είναι που πραγματικά με γεμίζει αφάνταστα. Θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Γ.Σ. Βόλου, ο οποίος με αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον σύλλογο. Και πραγματικά νιώθω μεγάλη χαρά που συνεχίζω στον Γ.Σ.Β. από ένα διαφορετικό πόστο, αυτό του προπονητή ακαδημιών. Οπότε κλείνοντας τα αισθήματα είναι μόνο θετικά, γιατί μπορεί να σταματήσω να παίζω, αλλά θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στο ΜΠΑΣΚΕΤ, το άθλημα που αγάπησα και με αγάπησε τόσο πολύ!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.