Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: «Δήμος, Εκκλησία και η κοινωνία θα στηρίξουν τον 67χρονο»

Που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας όταν του γινόταν έξωση από το σπίτι

Το γεγονός ότι ο Δήμος, η Εκκλησία και η τοπική κοινωνία του Αλμυρού θα στηρίξουν τον 67χρονο χαμηλοσυνταξιούχο που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, όταν δικαστικοί επιμελητές πήγαν να του παραδώσουν έξωση, επισήμανε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για το περιστατικό και τόνισε ότι είναι απόρροια μιας μακροχρόνιας κρίσης της κοινωνίας και πρόσθεσε κοινωνικές δομές και πρωτοβάθμια υγεία, μεταφέρονται στους Δήμους, μέσα από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Βεβαίως και θα επιληφθούμε της περίπτωσης του συμπολίτη μας, με μπροστάρη τον Δήμο, την Εκκλησία και όλη η κοινωνία, για να μπορέσουμε να λύσουμε, όχι μόνο αυτό το ζήτημα, αλλά και άλλα πιο σημαντικά, που μπορεί να έρθουν στο Δήμο, τόνισε ο κ. Χατζηκυριάκος.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι τώρα κατασταλάζει η κρίση και βγαίνουν στην επαρχία πλέον, όλα αυτά που ακούγαμε στα μεγάλα αστικά κέντρα. «Είναι ένα τραγικό συμβάν, μας λύπησε και θα το δούμε άμεσα τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτή την οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σε πρώτη φάση με την συνεργασία και της Εκκλησίας, θα γίνει προσπάθεια για να βρεθεί στέγη ώστε ο 67χρονος και η κατάκοιτη σύζυγός του να μη βρεθούν στο δρόμο.
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, πήγαν στο σπίτι που νοικιάζει ο 67χρονος με την κατάκοιτη σύζυγό του, δύο δικαστικοί επιμελητές για να του επιδώσουν έξωση, σε εφαρμογή απόφασης του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, με την οποία υποχρεώνονταν το ζευγάρι σε έξωση.
Ο 67χρονος που πιθανόν ήταν μεθυσμένος, αρχικά ήταν συνεργάσιμος και μάζευε τα πράγματά του. Στη συνέχεια όμως άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί επιμελητές να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.
Κάποια στιγμή, ο 67χρονος, πήγε στην τουαλέτα που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού και με μαχαίρι που είχε μαζί του, αυτοτραυματίστηκε στη δεξιά κοιλιακή χώρα.
Άμεσα ενημερώθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άνδρα αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, εκτός κινδύνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.