Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι εξαιρούνται από την κατάργησή της

Ο φοροτεχνικός, Παναγιώτης Παντελής μίλησε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδας» για το θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης και ξεκαθάρισε ποιοι δεν εντάσσονται στην κατάργησή της. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η επέκταση του μέτρου.

Όσον αφορά στο θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης ο κ. Παντελής ανέφερε ότι «οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήταν για έναν χρόνο και αφορούσαν τον ιδιωτικό τομέα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μέσα (στην εξαίρεση) οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Για την κυβέρνηση αυτοί δεν έχουν χάσει μισθό και δεν έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «θα δούμε την εγκύκλιο που θα βγάλει το υπουργείο Οικονομικών και αν το μέτρο θα επεκταθεί. Έτσι κι αλλιώς χρόνος υπάρχει καθώς η εισφορά αλληλεγγύης ξεκινά από 1 Ιανουαρίου 2021».

Ποιους αφορά η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
Από την άλλη πλευρά καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα του 2020 από μερίσματα και ενοίκια όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μάλιστα ο ίδιος προανήγγειλε ότι οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μικρότερο φόρο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι δημοσιονομική ευελιξία δεν σημαίνει χαλαρότητα.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κατάργηση της εισφοράς για το 2021 αφορά μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι το 2020 οι επιχειρήσεις, μετά την μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 29% στο 24% και την μείωση ή τον μηδενισμό της προκαταβολής φόρου θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος 1,5 δισ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο ποσό πέρυσι ήταν 3,5 δισ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.