Νοσοκομείο: «Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας»

Σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου εορτάζεται η Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας. Με το μήνυμα “Ισότητα στην Παρηγορική Φροντίδα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!” Νοσοκομεία από όλη τη χώρα συντονίζονται για 5η συνεχή χρονιά για να γιορτάσουν την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας. Φέτος στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται συγκέντρωση υπογραφών σε μια επιστολή στήριξης την οποία έχουν ήδη υπογράψει εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και ασθενών . Η Ημέρα θα εορταστεί και στο Νοσοκομείο Βόλου στις 9η Νοεμβρίου από τις 10πμ μέχρι και τις 18.00 μμ στο χώρο του Ιατρείου Πόνου, όπου το ιατρικό προσωπικό θα είναι στην διάθεση του κοινού για να λύσει όποια απορία ή να συμβουλέψουμε για το πρόβλημα του.
Σημειώνεται ότι το Ιατρείο Πόνου του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου συμμετέχει για 5η συναπτή χρονιά συμμετέχει στην δράση της Εταιρείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας με σκοπό την γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό της ενασχόλησής του ,πάντα σε εθελοντική γραμμή, με τον χρόνιο και ανίατο πόνο, την θεραπευτική και υποστηρικτική του προσέγγιση.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση “Τα Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΙΠ&ΠΦ) των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας λειτουργούν εδώ και χρόνια χάρη στην επιμονή, την ευαισθησία και την εθελοντική εργασία εξειδικευμένων λειτουργών υγείας. Είναι τα ιατρεία στα οποία ακουμπούν τον πόνο, την αγωνία και συχνά την απελπισία τους οι πάσχοντες από σοβαρό “υποφέρειν”, εκεί που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κάθε χρόνο ξαναβρίσκουν το χαμόγελό τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.