“Τι μέλλει γενέσθαι;”

Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

«Σκάστε και ακούστε» . Ήρθε η ώρα για λαϊκές αποφάσεις. Τις πολιτικές τις κάνατε μούτελη και κούτελη.
Αποφάσεις εύρεσης του πρέποντος με μια διαδικασία η οποία δεν θα έχει ως αφετηρία διαλόγου την μέθοδο της διαίρεσης, αλλά την ενωτική μέθοδο, όχι μόνο των εσωκομματικών δυνάμεων, αλλά όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, με σκοπό την επιδίωξη αποτελέσματος.
Πολιτικά κόμματα, υποψήφιοι κυβερνήτες, αντιπολιτευτικές πρακτικές του τύπου, « καλά τα λέγαμε εμείς», πολιτικές προσωπικές ακαμψίες και διαφωνίες, κομματικοί και δογματικοί μονόλογοι, αλαζονικές υπερβάσεις του πραγματικού γίγνεσθαι χωρίς ρεαλιστικές βάσεις και ταξικές κυριαρχίες, οφείλουν οι ιδεολόγοι τους, αυτές τις δύσκολες στιγμές να θέσουν στην άκρη και προμετωπίδα στο βιβλίο της Ιστορίας της Ελλάδος να τεθεί μια πολυκομματική σύγκλιση απόψεων για το συμφέρον του Έθνους.
Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλιστεί η κοινωνική ηρεμία πρέπει να λειτουργήσει «η Αρχή της πρωτοβουλίας» και μάλιστα με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.
Έστω και αυτή την ύστατη ώρα, απαιτείται κοινή απόφαση, όλων των κομμάτων σε επίπεδο Αρχηγών, η οποία θα εξασφάλιζε ταυτόχρονα ισομέρεια στην τελική πολιτική ευθύνη και θα έπαιζε τον ρόλο αφενός μεν μιας καταπραϋντικής τροχοπέδης ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και αφετέρου θα λειτουργούσε ως αμυντικό ανάχωμα, τώρα όμως όλων των Ελλήνων, απέναντι στην λαίλαπα της ισοπεδωτικής και καταστροφικής οικονομικής πολιτικής των πιστωτών στέλνοντας μήνυμα, αρραγούς και απόλυτης κοινοβουλευτικής συνείδησης.
Έργο πολύ δύσκολο ασφαλώς, αλλά όχι ακατόρθωτο, κάντε τα αδύνατα, δυνατά να βρεθεί κοινό μέτρο ανάμεσα σ’ αυτές τις δύσκολες και αντίξοες κομματικές και καταναγκαστικές ιδεοληψίες, αντιτιθέμενων συνθηκών.
Γι αυτό πρέπει να κυριαρχήσει η αρχή της σωφροσύνης, για την εξασφάλιση της αρμονίας, τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό σύνολο, αποτελώντας παράλληλα και μια αρχή πολυκομματικής διακυβέρνησης, προς όφελος όχι μόνο του πολιτικού βίου αλλά και μιας πιο ευνομούμενης κοινωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.