Απόδειξη ηθικής χρεοκοπίας ο Αλέξης Τσίπρας

Άρθρο του βουλευτή Μαγνησίας Κων. Μαραβέγια

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ανέδειξε περίτρανα την απόλυτη υποκρισία και αναξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα. Μια μομφή που φυσικά δεν αφορούσε ατομικές επιλογές του κ. Σταϊκούρα αλλά την ασκούμενη από αυτόν οικονομική πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης. Ως αφορμή χρησιμοποιήθηκε το νομοσχέδιο της ΝΔ για τον πτωχευτικό κώδικα, με τον κ. Τσίπρα να εκτοξεύει ψέματα περί «κύματος κατασχέσεων» και «ολοκληρωτικής αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας», σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει το κοινό του με μια ακραία ρητορική.

Ας θυμηθούμε, όμως, τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τι έκανε από το 2015 και μετά. Στο πνεύμα του αντιμνημονίου και του λαϊκισμού τύπου «χαρίζω οικόπεδα με φως, νερό, τηλέφωνο», ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται τώρα ότι «για πρώτη φορά δημιουργείται μια συνθήκη ολικής απώλειας της ιδιωτικής περιουσίας»! Μετά το «θα σκίσω τα μνημόνια» και «θα παίζουμε τον ζουρνά για να χορεύουν οι αγορές», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει – ανενδοίαστα- το νέο πτωχευτικό δίκαιο ως «ολοκληρωτική αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας».

Ο κ. Τσίπρας είναι ζωντανή απόδειξη ότι υπάρχει και η -ηθική- χρεοκοπία του ατόμου. Ειδικά όταν κάποιος συνεχίζει να ζει μέσα στο ψέμα και προσπαθεί να πολιτεύεται ανενδοίαστα με ψέματα. Γιατί εδώ έχουμε την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας από ένα τυχοδιωκτικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Που έστελνε την αστυνομία στα συμβολαιογραφεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ που διέταξε την παρακολούθηση του πρώην «συντρόφου» Παναγιώτη Λαφαζάνη από την Κρατική Ασφάλεια! Την σύλληψη όσων προσπαθούσαν να διαμαρτυρηθούν έξω από δικαστήρια. Την διάλυση ανοιχτών συγκεντρώσεων, ακόμα και ειρηνικών, κατά των πλειστηριασμών. Την ποινική δίωξη και καταδίκη στελεχών της Λαϊκής Ενότητας για την συμμετοχή τους σε δημόσιες εκδηλώσεις ανυπακοής.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη, η καταστολή επί ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε επίπεδα που θυμίζουν ολοκληρωτικό καθεστώς. Συγκεκριμένα, στα 4,5 χρόνια πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα είχαμε κατά μέσο όρο 1 καταστολή δημόσιας διαμαρτυρίας πολιτών κάθε 5 μέρες! Είχαμε λοιπόν τον απίστευτο αριθμό των 330 δημοσίων συγκεντρώσεων που διαλύθηκαν βίαια -όμως «αμεσοδημοκρατικά» κατά τα άλλα- από την Αστυνομία με εντολές υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότερες από αυτές είχαν να κάνουν με τους πλειστηριασμούς που τότε ο ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε, αλλά σήμερα αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας.

Αν το ερώτημα είναι πόση πολιτική υποκρισία χωράει στο ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση είναι απλή: όση χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του. Μας το θύμισε άλλωστε πρόσφατα κι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής, που παραδέχθηκε ότι η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα έγινε -εν γνώσει του κ. Τσίπρα- και προς διευκόλυνση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η δίκη ως εγκληματικής οργάνωσης βρισκόταν τότε σε εξέλιξη. Ο υπολογισμός πολύ κυνικός. Να παραμείνει παγιδευμένο το 7% των ψηφοφόρων στο ναζιστικό μόρφωμα και να συνεχίσει αυτό να παριστάνει το πολιτικό κόμμα. Για να διαιρεί την ελληνική κοινωνία σκορπίζοντας μίσος και βία.

Αλλά ας δούμε τι πραγματικά προβλέπει το νομοσχέδιο «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας». Μακριά από τερατολογίες και φαντασιώσεις. Πρόκειται για ένα συνεκτικό νομοθέτημα που αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ένα κωδικοποιημένο και εξαιρετικά αναλυτικό σύνολο διατάξεων που έρχεται, ομοιόμορφα και προληπτικά -όχι εκ των υστέρων και εμβαλωματικά- να θέσει το πλαίσιο αντιμετώπισης φαινομένων αφερεγγυότητας. Έρχεται να βάλει μια σειρά από κανόνες κυρίως στις τράπεζες αλλά και στους δανειολήπτες που ζητούν τη προστασία του νόμου.

Πρόκειται επομένως για νομοσχέδιο όχι μόνο οικονομικού αλλά κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα. Μια νέα αρχή για όλους, ακόμα και για όσους περιήλθαν σε μόνιμη οικονομική αδυναμία. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στο δεύτερο μέρος του τίτλου του. Γιατί όντως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δίνει δεύτερη ευκαιρία σε όσους ατύχησαν οικονομικά μέσα στα χρόνια της κρίσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, έρχεται να απαντήσει σε ένα μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα με ρεαλισμό και κοινωνική ευαισθησία. Γιατί όλοι αξίζουν -εξαιρουμένων των στρατηγικών κακοπληρωτών- μια δεύτερη ευκαιρία. Μια νέα αρχή που θα ξαναβάλει στην οικονομική ζωή, νοικοκυριά και επαγγελματίες, επιχειρήσεις και παράγωγους που ατύχησαν και θέλουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Η ΝΔ ως γνήσιος εκφραστής των δημιουργικών δυνάμεων του Ελληνικού λαού έρχεται να απελευθερώσει αυτές ακριβώς τις δυνάμεις που θα αναζωογονήσουν την εθνική οικονομία και θα φέρουν μια πραγματική -όχι φαντασιακή- σεισάχθεια στη κοινωνία μας.

Η ΝΔ έρχεται να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό και ευαισθησία μια δύσκολη οικονομική κατάσταση που επιβαρύνθηκε πρόσφατα με την κρίση του Κορωνοϊού. Δεν το κάνουμε με «σκίσιμο μνημονίων» και παχιά λόγια. Δεν κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Και, επίσης, δεν χαιρόμαστε για την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε να ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μια κανονική αντιπολίτευση, έτσι ώστε μακριά από έξαλλους μαξιμαλισμούς να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της πατρίδας μας. Αυτό θέλουν να ακούσουν οι Έλληνες. Όχι άλλες ανέξοδες και ψεύτικες υποσχέσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μιλούν με ειλικρίνεια στους πολίτες που προφανώς μας ακούν αφού δίνουν δημοσκοπικό προβάδισμα 20 μονάδων στη κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.