Η Νέα Ιωνία που θέλουμε

Της Σόνιας Χαρανά – Μπασδάνη *

«Πραγματικά απογοητευμένη από την απραξία των τελευταίων τεσσάρων ετών, έλαβα την απόφαση να συντάξω τις δυνάμεις μου με την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Νάνσυ Καπούλα και τον συνδυασμό «Βολος ,Έξυπνη Πόλη».
Στη Νέα Ιωνία όπου ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου τα πράγματα κινούνται σε άλλους ρυθμούς. Η Δημοτική Αρχή της Δημητριάδος και της Ιάσονος, απέδειξε με τις πράξεις της ότι πέραν ενός συγκεκριμένου χωροταξικού πεδίου, έχει χωρίσει την πόλη σε πολλές ταχύτητες.
Η καθαριότητα λένε πως είναι η μισή αρχοντιά κι όμως στο Δήμο Βολου ειδικά τους θερινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές η δυσοσμία είναι αφόρητη, καθώς σε πολλές περιοχες τα απορριμματοφόρα ίσως κάνουν και εβδομάδα να περάσουν, ενώ οι κάδοι δεν πλένονται . Και ενώ η απερχόμενη δημοτική αρχή διατείνεται οτι λεφτά υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου , την ίδια ώρα μισθώνει μέσω leasing απορριμματοφόρα χρεωνοντας υπέρογκα τους δημότες μη έχοντας καν φροντίσει για την πρόσληψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού για να τα επανδρωσει .
Κι αυτά είναι προβλήματα της καθημερινότητας που δυστυχώς έχουν γίνει ζητούμενα με την παρούσα Δημοτική Αρχή , που με «τιμωρητικό» τρόπο έχει παραμελήσει τη Νέα Ιωνία.
Και μιλώντας στη Ν. Ιωνία για «τιμωρία» θυμόμαστε όλοι την περιβόητη ατάκα του απερχόμενου Δημάρχου αναφερόμενος στη ΝΙΚΗ Βόλου. «Εγώ δεν ξέρω καμία Νίκη , τη μόνη που ξέρω είναι μια Νίκη κομμώτρια ».
Όσοι έχουμε βαθιές τις ρίζες σ’ αυτό τον τόπο καταλάβαμε και κυρίως το βιώσαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια τι εννοούσε ο κ. Μπέος με αυτή την τηλεοπτική του δήλωση. Μία πλήρης απαξίωση και εγκατάλειψη για τη Ν. Ιωνία των προγόνων μας, της Βαγγελίστρας μας και της «ΝΙΚΗΣ» που να τον ενημερώσουμε, μιας και επισκέπτης στην πόλη μας, δεν είναι κομμώτρια , αλλά η ψυχή όλων των Νεοϊνιωτών, που δεν ξεχνούν και επιμένουν να παλεύουν στο Φαρδύ, στην Μαιάνδρου, στα προσφυγικά.
Ποια είναι αυτά; Αυτά που δεν καταδέχτηκε τέσσερα χρόνια τώρα να δει και να αξιοποιήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, καθώς αποτελούν την ζώσα ιστορία του Συνοικισμού.
Όπως αναξιοποίητο έμεινε και το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, όπου η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αρκέστηκε στο να συνεχίσει σε συντηρητικούς μάλιστα ρυθμούς την διοργάνωση εκδηλώσεων.
Όπως αναξιοποίητο έμεινε και το Άλσος Βαλαχή, που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού, ωστόσο ειδικά τις βραδινές ώρες είναι απροσπέλαστο για όλους εμάς , πόσο μάλλον για τα παιδιά μας.
Όπως επίσης δεν αποκαταστάθηκε ποτέ ο χώρος έναντι του πανθεσσαλικου σταδίου όταν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και προκειμένου να διεξαχθεί εμποροπανήγυρη ( παζάρι) η περιοχή υπέστη τεράστια ζημιά η οποία μάλιστα δεν έχει αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα . Ένας χώρος πρασίνου μετατράπηκε σε σεληνιακό τοπίο αφού δέντρα , πράσινο και φωτισμός καταστράφηκαν και μάλιστα για λόγο που δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στην τοπική αγορά .
Για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών που φεύγει και εμείς χάνουμε 20 εκατ. ευρώ έσοδα το χρόνο ως πόλη, ο Δήμαρχος που θα «αναποδογύριζε τραπέζια» για το καλό της πόλης, μόλις προχθές ψέλλισε -πιεσμένος από τις εξελίξεις προφανώς- κάτι, ως «συμπλήρωμα» των ανακοινώσεων των τελευταίων ημερών. Η υπόθεση της μετεγκατάστασης βρίσκεται στην επικαιρότητα τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Ο πρώτος πολίτης αυτής της πόλης δεν θα έπρεπε πρώτος να σηκώσει την σημαία της κινητοποίησης και όλοι να τον ακολουθήσουμε για να αποφευχθεί αυτό το καίριο πλήγμα για την τοπική μας οικονομία; Μία ακόμη ευκαιρία χαμένη.
Παρατημένες περιοχές και τα Μελισσάτικα και το Φυτόκο, όπου για να πέσει τσιμέντο έστω και για 500 μέτρα, θα πρέπει να είσαι φίλος φίλου ή να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη…
Τέλος, δεν θα αναφερθώ καν στην Κάπουρνα. Όλοι όσοι γνωρίζουμε, έχουμε την αίσθηση ότι ο Δήμαρχος δεν ξέρει καν ότι εκεί ζουν άνθρωποι. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και οι Γλαφυρές (ο ίδιος τόπος είναι να ενημερώσουμε τον Δήμαρχο) δεν ακούστηκαν καν ως τοπική κοινότητα με ζωή και δραστηριότητα.
Καιρός λοιπόν να τελειώνει η πλάκα. Η Νέα Ιωνία αρκετά πληγώθηκε τα τελευταία χρόνια. Τα λαμπάκια που είδαμε στο Φαρδύ μόνο τα τελευταία Χριστούγεννα –λόγω εκλογών προφανώς θυμήθηκαν ότι υπάρχουμε- δεν επαρκούν για να δώσουν φως στην Νέα Ιωνία της δημιουργίας και της περηφάνιας.
Η Νέα Ιωνία μπορεί να ξαναγίνει έξυπνη πόλη και να μην μετρά μόνο χαμένες ευκαιρίες.
Γιατί η πόλη δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς μπράβους, αλλά από μπράβο !!!!
*Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου με το συνδυασμό ” Βόλος , Έξυπνη Πόλη ”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.