Πόσο ηθική είναι η αριστερά τελικά;

Γράφει ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου-Καρτάλης*

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η κοινοβουλευτική αντιμετώπιση του σκανδάλου της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Για την συνέπεια της περιγραφής παραθέτω επιγραμματικά τι έγινε στο Καμμένος-Gate:

1. Τον Ιανουάριο του 2017 ο κύριος Καμμένος εξουσιοδοτείται να υπογράψει διακρατική συμφωνία πώλησης βλημάτων χωρίς μεσάζοντα.
2. Το Μάρτιο του 2017 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ και εγκρίνει την διακρατική συμφωνία με μεσάζοντα τον κύριο Παπαδόπουλο.
3. Το Μάιο του 2017 ζητείται από το Ριάντ να οριστεί νόμιμος εκπρόσωπος για την υπογραφή της σύμβασης.
4. Τον Ιούνιο του 2017, η Σαουδική Αραβία δηλώνει πλήρη άγνοια για τον κύριο Παπαδόπουλο, ενώ τον ίδιο μήνα διασταυρώνεται ότι ο κύριος Καμμένος είναι πλήρως ενημερωμένος για την διαμεσολάβηση του κυρίου Παπαδόπουλου.
5. Τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2017 το YΠ.ΕΘ.Α. ζητάει ανέγκλητη ενέγγυα πίστωση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του στρατιωτικού υλικού.
6. Τον Αύγουστο του 2017 έρχεται η αντιπροσωπεία από την Σαουδική Αραβία για τον έλεγχο του εξοπλισμού ενώ παράλληλα η Ελληνική πλευρά δηλώνει ότι η διακρατική συμφωνία αφορά 300.000 βλήματα. Την ίδια ώρα, η Σαουδική αραβία δηλώνει έτοιμη να αγοράσει 100.000 βλήματα αγνοώντας την ύπαρξη του κύριου Παπαδόπουλου. Απλά χάος.
7. Την ίδια ώρα ο ταξίαρχος που είναι διευθυντής εξοπλισμών παύεται από τη θέση του και οδηγείται σε θέση ψυγείο.
8. Τελικά η Ελληνική κυβέρνηση χάνει 66 εκατομμύρια ευρώ αφού στις διακρατικές συμφωνίες δεν πρέπει να υφίστανται μεσάζοντες.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και η υπόθεση έφτασε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με προεδρεύουσα την κυρία Τασία Χριστοδουλουπούλου. Η αντιπολίτευση σχεδόν στο σύνολό της, ζήτησε το πιο λογικό και απλό πράγμα, τη κλήτευση των κυρίων Καμμένου και Παπαδόπουλου όπως αυτό προκύπτει από τον κανονισμό της βουλής. Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης καθώς και η κυρία Χριστοδουλουπούλου έκαναν τα πάντα ώστε με κοινοβουλευτικό «αυταρχισμό» να εμποδίσουν την έλευση του υπουργού και του εμπόρου όπλων κυρίου Παπαδόπουλου. Τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα και απλά:
1. Τι έχουν να φοβηθούν οι κυβερνώντες από τις μαρτυρίες;
2. Τι έχουν να κρύψουν οι κύριοι Καμμένος και Παπαδόπουλος;
3. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα;
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία, αποδεικνύοντας ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα».
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι η κυβέρνηση καλύπτει τον κυβερνητικό εταίρο της με στόχο να μείνει στην εξουσία με κάθε κόστος. Ξεχνάνε ότι ο κύριος Καμμένος βρίσκεται στην πιο δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος και επομένως η αριστεροφροσύνη πάει περίπατο αρκεί να υπάρχει καρέκλα. Αποδείχθηκε ότι το νεό και το ηθικό δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι απλά η καρέκλα της εξουσίας εξαφάνισε την ψευτοιδεολογία της αριστερόστροφης σκέψης της μεταπολίτευσης. Το ηθικό πλεονέκτημα προφανώς πήγε περίπατο.
* Ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου-Καρτάλης είναι πρώην CFO της Nobacco και αναλυτής της Eurobank και νυν σύμβουλος στο ΕΒΕΑ, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών μετέχοντας στις επιτροπές Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.