Μαθαίνει αντιπάλους και πρόγραμμα ο ΟΥΚ Βόλου

Για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Ανδρών

Αν και από πλευράς ΚΟΕ δημοσίως άργησε ν’ ανακοινωθεί κάτι, αλλά τουλάχιστον ειδοποιήθηκαν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα σωματεία, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των ομάδων της Α2 Εθνικής σε δύο ομίλους και θα ακολουθήσει η κλήρωση για να καταρτηθεί το πρόγραμμα για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Έτσι, το μεσημέρι ο ΟΥΚ Βόλου θα μάθει κατ’ αρχάς τους αντιπάλους που θ’ αντιμετωπίσει στο φετινό πρωτάθλημα (τουλάχιστον στην 1η φάση) και από εκεί και πέρα θα δει και τη σειρά των αγώνων.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και στην κληρωτίδα θα μπουν οι Άρης Θεσσαλονίκης, ΟΥΚ Βόλου, Ιωνικός, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Πατρών, ΓΣ Ηλιούπολης, ΟΦΗ ΝΑΟ Κέρκυρας, Νο Καλαμακίου, ΝΟ Ναυπλίου, Άρης Νίκαιας, ΠΕΚΕΒ, ΑΕ Χαϊδαρίου, ΟΦ Θαλάσσης, Νηρέας Γέρακα και ΝΟ Λάρισας. Αν ισχύσουν τα γεωγραφικά κριτήρια για τον διαχωρισμό των δύο ομίλων σε Βόρειο και Νότιο, ο ΟΥΚ Βόλου θα έχει σίγουρα απέναντί του τους ΝΑΟ Κέρκυρας, ΟΦ Θαλάσσης και ΝΟ Λάρισας και Άρη Θεσσαλονίκης, και ακολουθούν τρεις ακόμη ομάδες πιθανότατα από την Αττική.

Σύμφωνα με το πλάνο της ΚΟΕ, το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Ανδρών θ’ αρχίσει στις 10 Δεκεμβρίου, με την πρώτη φάση να ολοκληρώνεται στις 9 Απριλίου 2023. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός αναφέρει ότι η δεύτερη φάση με πλέι οφ και πλέι άουτ θ’ αρχίσει στις 21 Απριλίου και το πρωτάθλημα συνολικά θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Μαΐου 2023. Αργότερα θ’ αρχίσει και η Α2 Εθνική Γυναικών, 10 Φεβρουαρίου 2023 η πρώτη φάση και 12 Μαΐου του ίδιου έτους η δεύτερη, για να ολοκληρωθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων δύο ημέρες αργότερα (14/05/2023).

Κάπως έτσι έχουν λοιπόν τα δεδομένα, με τον στόχο του ΟΥΚ Βόλου να είναι η πραγματοποίηση μίας καλής χρονιάς, ώστε η ομάδα, με επικεφαλής πλέον τον έμπειρο προπονητή Μανώλη Γούναρη, να έχει μία ικανοποιητική πορεία, αφήνοντας πίσω της την κακή παρένθεση της συμμετοχής στην Α1 Εθνική, εκεί όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό και την επιστροφή στην Α2 Εθνική, με τους παίκτες του ΟΥΚ, στην πλειοψηφία τους είτε έχοντας παραμείνει ή έχοντας επιστρέψει στον σύλλογο να θέλουν να δείξουν ένα καλό πρόσωπο.

Δεδομένες από εκεί και πέρα είναι μόνο δύο απουσίες. Γκανάτσιος και Μπομπός έχουν ήδη αποχωρήσει και ενταχθεί στην ομάδα του Ηλυσιακού, ενώ οι διαθέσιμοι πολίστες προπονούνται τις τελευταίες ημέρες στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ Βόλου, αφού η κλειστή δεν είναι διαθέσιμη μιας και σ’ αυτήν γίνονται εργασίες συντήρησης.

Όσο πλησιάζει από εκεί και πέρα η ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής δράσης και βάσει και του επίσημου προγράμματος, θα προκύψουν και τα απαραίτητα φιλικά παιχνίδια για τον ΟΥΚ Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.