Αθανάσιος Λέκκας: «Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι από τα σημαντικότερα έργα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών»

Με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγια-Σοφιά» να βρίσκεται υπό κατασκευή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Αθανάσιος Λέκκας, μίλησε στην «kedenews» για τον θετικό αντίκτυπο του γηπέδου της ΑΕΚ στην ανάπτυξη και ανάδειξη του δήμου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ
ΛΥΔΙΑ ΜΠΕΝΤΡΟΣ

–Ποιο είναι το προσωπικό όραμα σας για τον δήμο ως αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής;
Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Βούρο ο οποίος δείχνοντας στην πράξη πως πιστεύει βαθιά στην συνεργασία, με μόνο γνώμονα το καλό της πόλης μας, μου έκανε την τιμητική πρόταση να αναλάβω αυτόν τον κρίσιμο τομέα για την λειτουργία του Δήμου μας, αν και προέρχομαι από άλλη παράταξη. Το προσωπικό μου όραμα το οποίο μοιράζονται τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι συνάδελφοι Αντιδήμαρχοι που συμμετέχουμε στην διοίκηση του Δήμου, είναι να γίνει η πόλη μας, παράδειγμα προς μίμηση σε όλα τα επίπεδα. Να μην αφήσουμε αναξιοποίητο ούτε ένα ευρώ από τα χρηματοδοτικά προγράμματα τόσο τα Εθνικά όσο και τα Κοινοτικά. Να είμαστε πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, αξιοποιώντας στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων μας.

-Ως αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο αντίκτυπος για τον δήμο μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Μνήμης και Πολιτισμού «Αγία Σοφία»;

Ο αντίκτυπος της έναρξης λειτουργίας του νέου γηπέδου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον δήμο μας, δεδομένης της αύξησης της επισκεψιμότητας στην πόλη μας. Δεν είναι μόνο το γήπεδο και οι αγώνες που θα δίνει η ομάδα της ΑΕΚ σε αυτό το γήπεδο. Είναι πολύ πιθανό το στάδιο να χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες των διεθνών αγώνων της εθνικής μας ομάδας. Παράλληλα, η χρήση του για συναυλίες και παρόμοιες εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες στην περιοχή μας.

Άλλη μια πολύ σημαντική πτυχή του νέου γηπέδου είναι το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, που κατασκευάζεται στην πλευρά του γηπέδου όπου ήταν η παλιά «σκεπαστή» εξέδρα, η θύρα 9-11 για τους γνωρίζοντες τη γεωγραφία του παλιού γηπέδου. Ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του, που επίσης αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη μας (σχολεία, συλλόγους κ.λπ.). Βλέπουμε, λοιπόν, πως υπάρχει το αθλητικό κομμάτι, που είναι αυτονόητο, σαφέστατα θα προάγει την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, υπάρχει το πολιτιστικό κομμάτι (με τα μουσεία που θα δέχονται επισκέψεις από σχολεία, συλλόγους) και πάνω απ’ όλα είναι ένας χώρος που κρατάει ζωντανή τη μνήμη και τους συμβολισμούς που συνδέουν την ΑΕΚ με τη Ν. Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε περισσότερα στο kedenews.gr