Μπήκαν τα γκολ στο δεύτερο μέρος για τη Νίκη, εύκολα 3-0 τον Πιερικό

Για ένα ημίχρονο κράτησε η αγωνία στο ματς της Νίκης με τον Πιερικό, αφού οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί στα δύο δοκάρια του Κέρι αυτό τα διάστημα και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο, στην επανάληψη η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς βρήκε τις λύσεις και με ένα τέρμα του Μέτσε και δύο του Βουκομάνοβιτς επικράτησε με 3-0 απόλυτα δίκαια και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της. Οι γηπεδούχοι καθάρισαν το παιχνίδι στο δίλεπτο 55’-56’ με δύο απανωτά τέρματα, ενώ στο 81’ έκλεισε το σκορ. Ντεμπούτο για τους νεοαποκτηθέντες Δεμηρτζόγλου και Τσουλχάι, που μπήκαν στο ματς ως αλλαγή.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη στο 7’ φάνηκε απειλητική με τον Φάμπιο, στο οποίον έφτασε η μπάλα στο πίσω δοκάρι μετά από γύρισμα του Βουκομάνοβιτς. Ο Πορτογάλος ξεπέρασε έναν αντίπαλό του βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ σε θέση πλάγια αριστερά  με τον Πατσιογιώργο, που του έκλεισε το οπτικό πεδίο, αναγκάζοντας τον αριστερό χαφ της Νίκης να κάνει ένα γύρισμα προς τα έξω αντί να εκτελέσει για το … πουθενά.

Στο 10’ ένα πολύ ωραίο γυριστό του Κωτσιαρίδη από τα αριστερά της περιοχής μπλόκαρε ο Αποστολίδης, ενώ στο 22’ ο Μέτσε ήταν έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και του έφυγε η μπάλα.

Στο 23’ ο Θανάσης Καρτσαμπάς, αδερφός του Χρήστου της Νίκης, πρόλαβε την τελευταία στιγμή πάνω στην ντρίμπλα τον Φάμπιο, που πήγαινε να βγει τετ-α-τετ, στο 24′ ο Πατσιογιώργος έβγαλε δύσκολα στη δεξιά του γωνία το φάουλ του Κέρι από πλάγια δεξιά, ενώ στο 28’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Η μπάλα από τη δεξιά πλευρά γύρισε υποδειγματικά και έφτασε απέναντι στον αριστερό μπακ Θ. Παπαδόπουλο. Αυτός σέντραρε και ο Κέρι έπιασε την κεφαλιά, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ίδια ήταν η κατάληξη του απευθείας εκτελεσμένου φάουλ από τον Κέρι στο 38’, με τη Νίκη να στέκεται πολύ άτυχη για δεύτερη φορά.

Στο 39’ ο δεξιός εξτρέμ του Πιερικού Κωτσιαρίδης έκανε πάλι την ίδια κίνηση με το 10’ προς την αντίθετη πλευρά της άμυνας της Νίκης και αφού δέχθηκε την παράλληλη πάσα του Κραγιόπουλου, έκανε ένα συρτό αριστερό πλασέ με τη μία στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, αν και ο Αποστολίδης είχε κλείσει τη γωνία του.

Τέλος στο 42’ και το 44’ ο Φάμπιο ήταν πολύ άστοχος σε σουτ που επιχείρησε. Ειδικά το δεύτερο, αν και ήταν από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής, πήγε στα … περιστέρια.

Το δεύτερο μέρος

Η Νίκη ήταν πολύ πιεστική στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αναγκάζοντας σε ορισμένες καίριες επεμβάσεις τους αντίπαλους αμυνόμενους κοντά στην εστία, ενώ στο 49’ συνεχίστηκε ο χορός των μεγάλων χαμένων ευκαιριών, με τον Ιορδανίδη να βγαίνει μετά την πάσα του Μετούσι μόνος, αλλά έκανε γρήγορη έξοδο ο Πατσιογιώργος και ο επιθετικός χαφ της Νίκης ίσα που πρόλαβε να κάνει ένα τσίμπημα της μπάλας και είδε τον αντίπαλο γκολκήπερ να αποκρούει με τα πόδια.

Τελικά, η επιθετικότητα της Νίκης επιβραβεύτηκε με ένα γκολ, που είχε και δόση τύχης. Ο Μέτσε στο 55’ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με σκοπό να γεμίσει, βάζοντας φάλτσα στην μπάλα, την οποία δεν ακούμπησε κανείς στον αέρα και έφτασε στον Πατσιογιώργο. Αυτός πήγε να μπλοκάρει, αλλά του έφυγε η μπάλα κάτω από τα πόδια και κατέληξε εντός εστίας για το 1-0. Ένα λεπτό μετά η Νίκη «χτύπησε» για δεύτερη φορά και καθάρισε το ματς. Ο Κέρι έσκαψε από τον άξονα υπέροχα για τον Βουκομάνοβιτς, που από το ύψος της μικρής περιοχής εκτέλεσε με εναέριο βολ-πλανέ τον Πατσιογιώργο κι έκανε το 2-0.

Οι κυανόλευκοι έφτασαν κοντά σε ένα γκολ στο 65’, όταν ο Βουκομάνοβιτς προ του Πατσιογιώργου δεν μπόρεσε μετά την πάσα του Θ. Παπαδόπουλου δεν μπόρεσε να πλασάρει, η μπάλα έφυγε προς τα πίσω και την τελευταία στιγμή αμυντικός πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ, πριν ο Κέρι που καραδοκούσε, σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 71’ ο Ντινιωτάκης μετά από κάθετη του Ιορδανίδη εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα αλλά και τη δύναμή του σε προσωπική μονομαχία με αντίπαλο βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά το αριστερό σουτ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 74’ ο Πιερικός φάνηκε απειλητικός δις. Αρχικά ο Λαζαρίδης με το δεξί από μακρινή ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ τον Αποστολίδη και όταν αυτό εκτελέστηκε ο Τεπερεκίδης έκανε ένα αδύναμο σουτ που κάπου κόντραρε και βρήκε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Τελικά στο 81’ κάθε αγωνία για τον τελικό νικητή σταμάτησε, αφού ήρθε το 3-0 πάλι με τον Βουκομάνοβιτς σε κενή εστία, με τον Σέρβο να βλέπει την μπάλα να του στρώνεται μετά την επέμβαση του Πατσιογιώργου σε προσπάθεια του Κέρι, που βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Κέρι προσπάθησε για ένα γκολ και σήμερα στο 85’, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τε τα με τα πόδια από τον αντίπαλο γκολκήπερ.

Τελευταία φάση του αγώνα στις καθυστερήσεις (αμέσως μετά ο Μπουτσίκος σφύριξε τη λήξη) με τον Τσουλχάι να φτάνει κοντά στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα της Νίκης να χριστεί σκόρερ, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής.

ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Παπαδήμας, Ρόβας, Μέτσε (66’ Δεμηρτζόγλου), Ιορδανίδης (86’ Βουρδάκης), Κέρι, Φάμπιο Ταβάρες (66’ Ντινιωτάκης), Βουκομάνοβιτς (82’ Τσουλχάι)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Πατσιογιώργος, Σκλιοπίδης, Λαζαρίδης, Τσιούχας, Χατζηδίμπας, Καρτσαμπάς, Κωτσιαρίδης, Λαμπίρης, Ντινόπουλος (72’ Τεπερεκίδης), Κραγιόπουλος (60’ Δαδάκος), Μηλιώτης (82’ Μπατσαράς)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.