Δοκιμάζοντας το τραυματισμένο της πόδι, πρώτη στο Πανθεσσαλικό η Στεφανίδη

Η αθλήτρια αναδείχθηκε νικήτρια με 4,55 μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) έκανε σήμερα Κυριακή (30/6) τον πρώτο της αγώνα μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και λίγες μόλις εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Η αθλήτρια αναδείχθηκε νικήτρια με 4,55 μ. σε έναν αγώνα όπου ήταν για εκείνη η ευκαιρία να δοκιμάσει την κατάσταση του ποδιού της. Η άλτρια του Μίτσελ Κρίερ είχε κάποιες ενοχλήσεις μετά το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και γι’ αυτό δε συμμετείχε στο μίτινγκ της Μαδρίτης.

Η Στεφανίδη επέλεξε σήμερα να μπει στον αγώνα από χαμηλά, χρησιμοποιώντας τα χαμηλά ύψη ως ζέσταμα. Η πρώτη της προσπάθεια έγινε στα 4,10 μ., στη συνέχεια πέρασε με την δεύτερα τα 4,20 μ. και 4,30 μ. και με την τρίτη τα 4,45 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,55 μ. ύψος που η αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη. Η Στεφανίδη, η οποία στη συνέχεια έκανε τρία άκυρα στα 4,65 μέτρα, αναμένεται πριν τους Ολυμπιακούς να κάνει έναν ακόμη αγώνα.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), που ξεπέρασε με την τρίτη το 4,45 μέτρα. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοοικονόμου θα αναμένει τα επόμενα 24ωρα να δει αν τελικά θα παραμείνει εντός πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Αδαμοπούλου πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ., 4,20 μ., 4,20 μ. με την τρίτη τα 4,40 μ. και 4,45 μ. και έπειτα απέτυχε στα 4,55 μέτρα.

Το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ κατέκτησε η πρωταθλήτρια στο αγώνισμα, Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) με άλμα στα 4,30 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, η οποία είναι εντός πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,45 μέτρα.

«Το πόδι δεν πόνεσε. Ηταν η πρώτη φορά που έκανα άλματα για πρώτη φορά από τη Ρώμη προστατεύοντας αρκετά το πόδι, ελπίζοντας να με αφήσει τον Ιούλιο να κάνω αυτό που θέλω. Η αλήθεια είναι πως αύριο θα φανεί πώς είναι το πόδι. Αισθάνθηκα καλά προς το τέλος του αγώνα. Δεν έκανα δοκιμαστικά σήμερα, κάτι που έχω κάνει άλλη μια φορά στο παρελθόν. Στην τρίτη προσπάθεια στο 4,65 μ. ήμουν στην πραγματικότητα ο εαυτός μου», είπε η Στεφανίδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.