Δωματάς: Έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης με Λόρι και Τεό

Πως έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης μέσα στο γήπεδο με τον Κέρι Λόρι και τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, με τους οποίους βγαίνουν εύκολα συνεργασίες, τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Δωματάς. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της Νίκης Βόλου μίλησε στο Magnesiasports στο προπονητικό κέντρο που προετοιμάζεται η ομάδα και επισήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για να ντυθεί στα κυανόλευκα, ήταν πως αποκλειστικό στόχο αποτελεί η άνοδος, αλλιώς δε θα έλεγε το «ναι».

Αναλυτικά ο Γιάννης Δωματάς μίλησε:

Για πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα:

«Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Ήδη γνώριζα κάποια παιδιά, όπως είναι ο Λόρι και ο Αναστασίου. Είμαστε φίλοι από παλιά και βρεθήκαμε στην ίδια ομάδα. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ θετικό. Όπως έχω πει υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και αυτό θα κάνει την ομάδα καλύτερη, αλλά και τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Δεν υπάρχει το εγώ πάνω από την ομάδα, όλοι είναι κάτω από την ομάδα, για να λειτουργήσει, όσο καλύτερα γίνεται προκειμένου να πετύχουμε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο. Ο στόχος σίγουρα είναι δύσκολος, όπως και για όλες τις ομάδες που θα κάνουν πρωταθλητισμό. Εμείς θέλουμε κάθε Κυριακή να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο. Έτσι ξεκινάμε, κάθε Κυριακή να δείχνουμε το καλύτερό μας αγωνιστικό πρόσωπο και να κερδίζουμε. Στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε κάνει».

Για το αν παίζοντας στο κατάμεστο Π. Μαγουλάς ως αντίπαλος με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου του γεννήθηκε η επιθυμία κάποια στιγμή να παίξει για τη Νίκη και τον κόσμο της:

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να παίζω με κόσμο. Και οι δύο ομάδες έχουν κόσμο, η αλήθεια είναι αυτή. Η εμπειρία μου λέει ότι η κάθε ομάδα έχει ξεχωριστούς φιλάθλους. Ο καθένας έχει μια ειδική νοοτροπία φιλάθλου και αυτό σε κάνει να περιμένεις από τον κόσμο να σου δώσει την ώθηση να παίξεις και γι αυτόν. Σίγουρα δεν πουλάμε “οπαδιλίκι”, δε λέμε ότι είμαστε Νίκη Βόλου από μικρά παιδιά, σίγουρα σεβόμαστε τον κάθε σύλλογο, άλλα εφόσον είμαστε στη Νίκη Βόλου παίζουμε και γι’ αυτούς όπως και για την ομάδα. Ήρθα ως επαγγελματίας στη Νίκη, κάνω το καλύτερο για το μέλλον μου, την οικογένεια μου και τη ζωή μου και εφόσον τα πράγματα που ήθελα εγώ μου τα πρόσφερε ο κ. Ιμεράι και δεν μιλάω σε οικονομικό επίπεδο, αλλά ποδοσφαιρικά, ήρθα στην ομάδα.

Είδα ότι η ομάδα έχει μια πολύ καλή βάση από πέρσι και ότι φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Εγώ ήμουν θετικός να έρθω στην ομάδα και να βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της μέσα στη χρονιά. Δεν είναι μόνο να κάνεις πρωταθλητισμό, είναι και το Κύπελλο στο οποίο συμμετέχει η Νίκη και ευελπιστούμε να είμαστε λίγο τυχεροί, να μπούμε και στους ομίλους, γιατί θα έχει όφελος και η ομάδα και εμείς. Και ειδικότερα οι μικρότεροι σε ηλικία θα έχουν και περισσότερα βλέμματα πάνω τους».

Για το αν θεωρεί ότι είναι καλύτερα να βρίσκεται σε μια ομάδα στη Γ’ Εθνική με κόσμο και με υψηλούς στόχους από μια ομάδα στη Football League με λιγότερο κόσμο και χωρίς πρωταγωνιστικό στόχο:

«Σίγουρα. Εκατό τοις εκατό. Η περσινή χρονιά για εμένα ήταν πάρα πολύ δύσκολη απ’ όλες τις απόψεις. Ήταν μια από τις όχι καλές μου επιλογές (σ.σ. ο Αιγινιακός), για να μην πω κακή. Περίμενα κάτι άλλο από μία μεγάλη ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό και με την οποία δεν τα βρήκαμε.

Σίγουρα προτιμώ μια ομάδα Γ’ Εθνικής με κόσμο, η οποία σέβεται τον ποδοσφαιριστή και φυσικά έναν σύλλογο, όπου δεν είσαι επαγγελματίας, αλλά σου προσφέρει αυτά που σου προσφέρει και ο τρόπος που σου μιλάει και σου φέρεται είναι πολύ καλύτερος από πολλές ομάδες της Football League. Σε αυτή την κατηγορία (σ.σ. Football League) πέντε ή έξι ομάδες είναι νοικοκυρεμένες. Όλες οι άλλες έχουν προβλήματα».

Για το γεγονός ότι τις δύο τελευταίες χρονιές δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Εθνικό, παρότι με τις ομάδες αυτές έφτασε κοντά, και αν περιμένει να το πετύχει με τη Νίκη:

«Θέλω πάρα πολύ την άνοδο. Όταν ήρθα εδώ και μίλησα με τον πρόεδρο, του ξεκαθάρισα πως αν δε θέλουν την άνοδο, δεν έρχομαι στην ομάδα. Κι εγώ θέλω την άνοδο, όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι εδώ και οι οποίοι σίγουρα είναι για υψηλότερη κατηγορία. Να μην κρυβόμαστε. Όσοι έχουν παρακολουθήσει την ομάδα έστω και λίγο έχουν καταλάβει πως οι παίκτες είναι σοβαροί, έχουν ποιότητα και έχουν έρθει για έναν σκοπό, να παίξουν μπάλα και να πάνε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το πού προτιμά να παίζει:

«Εγώ παίζω κυρίως ως εξτρέμ. Χρησιμοποιώ το ίδιο καλά και τα δύο πόδια, οπότε δεν έχω πρόβλημα από ποια πλευρά θα αγωνιστώ, αλλά περισσότερο μου αρέσει να παίζω αριστερά. Δε σας κρύβω πως θα μπορούσα να παίξω και ως δεύτερος επιθετικός, γιατί τη χρονιά που κάναμε την άνοδο στον Εργοτέλη από τη Β’ στην Α’ Εθνική, έπαιζα ως σέντερ φορ. Μου αρέσει κι εκεί, αλλά όπου επιλέξει ο προπονητής, θα δώσω το 100%. Είτε με βάλει ως αριστερό μπακ, είτε αριστερό εξτρέμ είτε σέντερ φορ, εγώ θα δώσω ό,τι μπορώ. Αν με βάλει αριστερό μπακ, θα δώσω ό,τι μπορώ, γιατί δεν ξέρω καλά τη θέση. Αν με βάλει εξτρέμ, θα δώσω κάτι παραπάνω απ’ αυτά που ξέρω. Σίγουρα θα βρεθεί η κατάλληλη χημεία, γιατί η ομάδα είναι ποιοτική και σίγουρα θα παίζει ο ένας για τον άλλον».

Για το τι σχόλια άκουσε, όταν κάποιοι φίλοι του στον Βόλο έμαθαν ότι ξανάρχεται στον Βόλο για τη Νίκη:

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχα τα καλύτερα μηνύματα και σχόλια, αλλά όταν ήρθα και πάλι στον Βόλο για τη Νίκη, άνθρωποι από τους οποίους είχα αρνητικά σχόλια με βρήκαν στον δρόμο και μου είπαν “εντάξει είσαι επαγγελματίας και ο καθένας κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του”. Βέβαια πριν έρθω στη Νίκη κάποιοι προσπάθησαν να χαλάσουν τη μεταγραφή μου, άνθρωποι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω γιατί. Δεν πειράζει, τέλος καλό, όλα καλά».

Για το αν ο Αλέκος Αναστασίου τον «έψηνε» να έρθει στη Νίκη:

«Ο Αλέκος, όπως και ο Χρήστος Καρτσαμπάς, με έπαιρναν από τον Ιανουάριο να έρθω στη Νίκη, όταν έφυγα από τον Αιγινιακό. Ήμουν έτοιμος να έρθω, αλλά τελικά επέλεξα εν τέλει τον Εθνικό. Έκανα καλή επιλογή, γιατί βγήκαμε πρωταθλητές. Όταν έφυγα από τον Εθνικό, το “ψηστήρι” έγινε και από τον Λόρι Κέρι. Μου έλεγαν πως είναι καλά και αποφάσισα να έρθω».

Για τη συνεργασία του με τον Κέρι Λόρι, ο οποίος περιμένει τις δικές του πάσες, για να τελειώνει τις φάσεις:

«Δείξαμε κάποια στοιχεία ειδικά στο δεύτερο φιλικό με τον Σαρακηνό πώς μπορούμε να βρεθούμε εγώ με τον Κέρι και με την πάσα που του έκανα στο γκολ που πέτυχε. Μπορεί να μην παίζουμε μαζί κάθε χρόνο, αλλά έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης, όπως και με τον Τεό Παπαδόπουλο, ειδικά στις προπονήσεις, ξέρουμε ο καθένας τι πρέπει να κάνει, λες και είμαστε 10 χρόνια συμπαίκτες κι έτσι βγαίνουν συνεργασίες στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει καλό κλίμα και καλή χημεία. Όλα τα άλλα έρχονται».

Χρ. Θαν.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.