Έπεσε η αυλαία για το 2018 για την ακαδημία στίβου της Νίκης στη Λαμία

Έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση του Φιλαθλητικού Συλλόγου Λαμίας και του Δήμου Λαμιέων, δόθηκε η ευκαιρία στο τμήμα στίβου του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» να κλείσει την αυλαία του 2018 με μια όμορφη αθλητική εκδρομή για τους αθλητές Δημοτικού της ακαδημίας του Συλλόγου.

Με δύο λεωφορεία γεμάτα γονείς και παιδιά καθώς και με πολλά ιδιωτικά οχήματα η αποστολή αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου 22/12/2018 από το Πανθεσσαλικό Στάδιο και την προβλεπόμενη ώρα βρέθηκε για τους αγώνες, στο νέο στάδιο της Καμαρίτσας στη Λαμία.

Με «σύμμαχο» τον ήλιο και τον όμορφο καιρό, δόθηκε η ευκαιρία στους μικρούς αθλητές κι αθλήτριες να χαρούν τη συμμετοχή τους σε αγωνίσματα ταχύτητας, αντοχής, άλματος σε μήκος και ρίψης με μπαλάκι.

Στους αγώνες δεν υπήρξε κατάταξη αλλά καταγραφή επιδόσεων, στέλνοντας το μήνυμα  πως η συμμετοχή και η προσπάθεια έχουν την μεγαλύτερη αξία για τις ευαίσθητες αυτές ηλικίες.

Οι διοργανωτές υποδέχτηκαν προπονητές, αθλητές, γονείς και διοικούσα επιτροπή στο στάδιο Καμαρίτσας με μεγάλη χαρά. Οι περίπου 80 αθλητές της Νίκης Βόλου αγωνίστηκαν κάτω από την επίβλεψη των προπονητών τους, ενώ οι γονείς απόλαυσαν τα αγωνίσματα και τις προσπάθειες των παιδιών τους. Μετά το τέλος των αγώνων όλα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν, για να παραλάβουν τα αναμνηστικά τους μετάλλια και διπλώματα, καθώς και από ένα τεχνικό μπλουζάκι, σάντουιτς και νερά που είχαν επιμεληθεί οι διοργανωτές να δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Το τμήμα στίβου του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» ευχαριστεί όλους τους προπονητές του Φιλαθλητικού συλλόγου Λαμίας καθώς και τον Δήμο Λαμιέων  και σε όσους συνέβαλαν, ώστε να εκτελεστούν όλα τα αγωνίσματα στο χρόνο που έπρεπε και να κυλήσουν όλα εντός χρονοδιαγράμματος.

Η αθλητική εκδρομή του τμήματος στίβου είχε βέβαια και συνέχεια! Η αποστολή επισκέφτηκε τις Θερμοπύλες και συγκεκριμένα το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής  Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους και παρακολούθησαν ταινία εικονικής πραγματικότητας με βασική θεματολογία τα ιστορικά στοιχεία για τη μάχη των Θερμοπυλών, τον πολεμικό εξοπλισμό των Ελλήνων, την Ανοπαία Ατραπό και την έκβαση της μάχης.

Σε άλλη αίθουσα του Κέντρου δινόταν η δυνατότητα στους επισκέπτες να ενεργοποιήσουν οθόνες αφής ειδικών διαδραστικών τραπεζιών, λαμβάνοντας με εύληπτο τρόπο όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της μάχης αλλά και το γενικό ιστορικό περίγραμμα των Περσικών πολέμων καθώς και τα αίτια.

Το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου ευχαριστεί θερμά το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών για τη φιλοξενία καθώς επίσης κι όλους τους γονείς κι αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν στην ημερήσια αυτή αθλητική κι εκπαιδευτική εκδρομή. Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές: Παρασκευόπουλος Παύλος, Αηδονίδου Δήμητρα, Κολλυμένου Βάσω, Σκουριά Ελένη και Βλαχάβας Αποστόλης, καθώς και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής στίβου, Τάκης Γιώργος, Μπατζανός Δημήτρης και Βελέντζας Χρόνης.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» κι έφορος του τμήματος στίβου Στέργιος Φάτσης, οι προπονητές και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής εύχονται σε όλους ολόψυχα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2019!

Είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα η εκδρομή της ακαδημίας στίβου της Νίκης Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.