Επιστρέφει αποφασισμένη η Νίκη Βόλου

Την Κυριακή απέναντι στη Μελίκη

Στην αγωνιστική δράση με λιγότερα προβλήματα επιστρέφει η Νίκη Βόλου την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιανουαρίου, για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής, έχοντας την ευκαιρία να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, υποδεχόμενη την αδύναμη (βάσει βαθμολογικής συγκομιδής) Μελίκη.

Ο ερχόμενος αντίπαλος της Νίκης Βόλου είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του 3ου ομίλου, έχοντας 12 βαθμούς, όσους και οι Ολυμπιακός Βόλου και Τιτάνες Παλαμά. Ωστόσο και από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες η Νίκη Βόλου έχει γνωρίσει την ήττα φέτος έστω και εκτός έδρας, και καλείται να είναι προσεκτική προκειμένου να μην τριτώσει το… κακό! Άλλωστε οι «κυανόλευκοι» μετρούν πέντε συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και θέλουν να σπάσουν αυτό το αρνητικό σερί την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως παραδέχονται πάντως και τα ίδια τα μέλη της Νίκης Βόλου, η διακοπή του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής αποδείχθηκε ευεργετική. Από τη μία αρκετά από τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που είχαν καταγραφεί έχουν πλέον εξαλειφθεί ενώ από την άλλη βρέθηκε χρόνος για να επιστρέψει και ο Σάκης Κουτίνας, που είχε οικιακό ατύχημα και χρειάστηκε να μείνει εκτός προπονήσεων για λίγες εβδομάδες. Έτσι, τα δεδομένα έχουν βελτιωθεί για τη Νίκη Βόλου, και η δουλειά γίνεται σε καλύτερες βάσεις. Ουσιαστικά, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, και η Νίκη είχε έναν γεμάτο μήνα για ανασύνταξη δυνάμεων και προπονήσεις έστω και με δυσκολίες, αφού το τελευταίο παιχνίδι είχε δοθεί στις 22 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, με αντίπαλο τον ΑΓΣ Ιωαννίνων εκτός έδρας.

Από την άλλη όμως υπάρχουν και τα μεταγραφικά. Μπορεί από τη Νίκη να μην γίνεται ιδιαίτερος λόγος για ενίσχυση, ωστόσο είναι δεδομένο ότι μεταγραφικές προσθήκες αναζητούνται ώστε η ομάδα να εμφανιστεί καλύτερη στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και να ακολουθεί το υπόλοιπο μισό με άλλες 13 αγωνιστικές. Την ίδια στιγμή οι Σκουφεζής και Ξενιτίδης εμπλέκονται σε σενάρια… φυγής, με τον δεύτερο μάλιστα να φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση συνεργασίας από την ομάδα της Γέφυρας Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση όμως κανείς δεν θα φύγει χωρίς την έγκριση της διοίκησης και αν δεν βρεθεί μάλιστα και ο κατάλληλος αντικαταστάτης. Ήδη το ρόστερ της Νίκης έχει έλλειψη… εμπειρίας και οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να γίνει προς το καλύτερο και όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση που θα φέρει περισσότερα εμπόδια στην πορεία των «κυανόλευκων».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.