Επιστροφή στην πισίνα για τον Βόλο

Προπονήσεις για την ομάδα πόλο Ανδρών

Η μόνιμη ερώτηση  του προέδρου του ΟΥΚ Βόλου, Τάσου Μαρινάγη προς τους παίκτες της ομάδας πόλο σήμερα το πρωί ήταν μία και μοναδική.  «Τεστ έκανες;» ρωτούσε τον κάθε πολίστα που κατέφθανε στην πισίνα, καθώς από σήμερα Δευτέρα οι παίκτες του Δημήτρη Μπλάνα επέστρεψαν στις προπονήσεις, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν και στην αγωνιστική δράση με επανέναρξη της Α1 Εθνικής.

«Μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχουμε κανένα κρούσμα» τόνισε στο «Magnesiasports» o πρόεδρος του ΟΥΚ Βόλου, ωστόσο δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ούτε καν για τη συνέχιση των προπονήσεων, με δεδομένο ότι το lockdown έχει πάρει μία ακόμη παράταση, τουλάχιστον μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου. «Δεν έχουμε κάποια περαιτέρω ενημέρωση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αλλά βλέποντας το τι επικρατεί και τις αποφάσεις που λαμβάνονται πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ττι θα ακολουθήσει;» αναρωτήθηκε ο Τάσος Μαρινάγης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ, οι προπονήσεις των ομάδων επιτρέπονται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Υποχρεωτικό προληπτικό test κορωνοϊού πριν αρχίσουν οι προπονήσεις.

-Kαθορισμός Υπευθύνου κορωνοϊού για κάθε ομάδα.

-Ονομαστικός κατάλογος παικτών – προπονητών – τεχνικού και ιατρικού προσωπικού (έως 25 συνολικά άτομα), προς την ΚΟΕ με κοινοποίηση στη ΓΓΑ.

-Γνωστοποίηση χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης, προς την ΚΟΕ, αφού υπάρξει εκ των προτέρων συνεννόηση με τους υπευθύνους της ότι είναι διαθέσιμη. Στην περίπτωση που περισσότερες από μία ομάδες κάνουν χρήση της ίδιας αθλητικής εγκατάστασης, η ώρα λήξης της προπόνησης της μιας ομάδας, πρέπει να απέχει τουλάχιστον μία (1) ώρα από την έναρξη της επόμενης

-Συγκεκριμένος μοναδικός χώρος προπόνησης.

-Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία φορά την ημέρα.

-Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.

-Εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος με test αντιγόνου κορωνοϊού σε διαπιστευμένα εργαστήρια, τα αποτελέσματα του οποίου και γνωστοποιούνται στην ΚΟΕ.

-Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.

-Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων.

Επί πλέον, η ΚΟΕ, ζητάει από τα σωματεία, να της κοινοποιούν την ημέρα και ώρα διενέργειας των test, καθώς επίσης και τα τυχόν θετικά δείγματα. Βέβαια, σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εκπρόσωποι των ομάδων της κατηγορίας θα έχουν τηλεδιάσκεψη και με τη διοίκηση της ΚΟΕ για τις εξελίξεις, χωρίς να μπορεί κανείς να προδικάσει τι μπορεί ν’ ακολουθήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.