Φασουράκης: Να βγουν δύο ζευγάρια με κλήρωση από τις τέσσερις πρώτες ομάδες

Κλήρωση ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης τετράδας, σε περίπτωση που δε γίνουν οι έξι τελευταίες αγωνιστικές, ώστε να προκύψουν δύο ζευγάρια χωρίς πλεονέκτημα έδρας, οι νικητές των οποίων θα πάνε στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΘ, είναι η πρόταση που κάνει ο προπονητής του Σαρακηνού, Γιάννης Φασουράκης, μέσω του Magnesiasports, για την ολοκλήρωση της σεζόν στην πρώτη τοπική κατηγορία. Ο κ. Φασουράκης τόνισε τα εξής:

“Δε θέλω να προβληματιστώ για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αν τελικά δεν ξαναγίνουν αγώνες και ισχύσει η τωρινή βαθμολογία, θα έλεγα ότι η Δήμητρα και ο Ρήγας τώρα είναι στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ εμείς ήμασταν πρώτοι για πολύ μεγάλο διάστημα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Εμείς, αν εξετάσουμε αντικειμενικά το ζήτημα, έχουμε παίξει όλα τα ντέρμπι,  τη στιγμή που για παράδειγμα η Δήμητρα έχει τέσσερα δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει πραγματικά ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μία κλήρωση ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες, ώστε να προκύψουν δύο ζευγάρια και να δώσουν είτε διπλούς αγώνες είτε μονούς σε ουδέτερο γήπεδο, χωρίς να υπάρχει πλεονέκτημα έδρας.

Αν θέλουμε να μιλάμε για μία δίκαιη λύση, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο Σαρακηνός έχει παίξει όλα τα δύσκολα ματς και έχει τέσσερις βαθμούς διαφορά από την κορυφή, ενώ για παράδειγμα η Δήμητρα έχει να παίξει τέσσερα ντέρμπι. Οπότε δεν είναι δίκαιο, αν πάμε σε μονούς αγώνες και να έχουν το πλεονέκτημα η Δήμητρα ή ο Ρήγας.

Αυτή τη στιγμή η πρώτη τετράδα έχει ξεχωρίσει και είναι πολύ δύσκολο να μπει σ’ αυτήν κάποια άλλη ομάδα. Επομένως, ας γίνει μία κλήρωση, για να βγουν δύο ζευγάρια με διπλούς ή μονούς αγώνες, εφόσον δεν προλαβαίνουμε να γίνουν οι τελευταίες έξι αγωνιστικές της κανονικής διαρκείας”.

 Όσο για την πιθανότητα να τελειώσει η κανονική διάρκεια και να μη γίνουν καθόλου play-off ο Γιάννης Φασουράκης επισήμανε: 

“Δε με προβληματίζει αυτή περίπτωση και τη θεωρώ πιο δίκαια κιόλας. Θα τελειώσει το πρωτάθλημα και όποιος το πάρει. Εγώ ξαναλέω ότι δε με ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά αν πρέπει να μιλήσουμε για μία δίκαια λύση, να έχουμε υπόψη ότι εμείς έχουμε παίξει όλα τα ντέρμπι και πιθανόν έτσι δημιουργήθηκε η διαφορά. Από κει και πέρα ακόμη και να βγει ο πρωταθλητής τώρα δε με απασχολεί καθόλου, αλλά πρέπει να βρούμε μία λύση που να είναι αντικειμενικά δίκαιη για όλους. Μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές ήμασταν εμείς πρώτοι. Για τις τελευταίες αγωνιστικές θα χάσουμε το πρωτάθλημα; Είναι  δίκαιο αυτό;  Ούτε και να υπάρχει πλεονέκτημα και μειονέκτημα έδρας είναι δίκαιο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.