Ημιτελικός για Καλανδαρίδη στο Ευρωπαϊκό

Ο κωπηλάτης του ΟΕΑΝΑΒ, Γιάννης Καλανδαρίδης, προκρίθηκε την Παρασκευή (3/8) στον ημιτελικό του διπλού σκιφ μαζί με τον Στέργιακα στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, ενώ οι Βολιώτισσες Βόντζου, Μπιτζιλαίου, Γεωργούδη δεν πέρασαν στον τελικό στα δικά τους αγωνίσματα. Πιο αναλυτικά:

Η Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ γυναικών είναι η πρώτη που σφραγίζει την πρόκρισή του σε τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πήρε την 2η θέση στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών με χρόνο 7:45.06 τερματίζοντας πίσω από τη Δανέζα Πέτερσεν που σημείωσε χρόνο 7:41.82 με την οποία ήταν οι μοναδικές που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό.

Εξαιρετική παρουσία και για τους παγκόσμιους πρωταθλητών κάτω των 23 πριν λίγες μέρες, τον Βολιώτη Καλανδαρίδη και τον Στεργιάκα τερμάτισαν 1οι στον επαναληπτικό του διπλού με 6:26.92 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

Αντίθετα δεν τα κατάφεραν οι Σοφία Ασουμανάκη-Αθηνά Αγγελοπούλου που στον αντίστοιχο επαναληπτικό των γυναικών τερμάτισαν στην 6η θέση με 7:05.11 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Εκτός μεγάλου τελικού έμειναν και οι Μαρόκος-Νικολαΐδης στο διπλό σκιφ ελ. βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην 4ηθέση του επαναληπτικού με χρόνο 6:32.69 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό

Ούτε η Βόντζου-Εμμανουηλίδου κατάφεραν να προκριθούν στην κορυφαία εξάδα του διπλού σκιφ ελ. βαρών, αφού τερμάτισαν στην 5η θέση του επαναληπτικού με χρόνο 7:20.82 και θα συμμετάσχουν στον μικρό τελικό.

Μια από τις θέσεις 7-12 θα διεκδικήσει και η τετράκωπος άνευ των γυναικών. Οι Τσαμοπούλου-Μπιτζιλαίου-Γεωργούδη-Κυρίδου πήραν την 5η θέση στον επαναληπτικό με επίδοση 6:52.09 και έμειναν εκτός μεγάλου τελικού.