ΚΕΔ και Γ’ Εθνική στην ΕΕ της ΕΠΟ

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς έγινε και επισήμως γνωστή η σύσταση της ομάδας εργασίας, προκειμένου να επιλεχθεί νέος πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, που θα είναι αλλοδαπός.

Στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι FIFA/UEFA, η ΕΠΟ, η Super League και ένας εκπρόσωπος από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, και η «ομάδα εργασίας», σε τρεις συναντήσεις εντός μίας εβδομάδας θα δρομολογήσει την όλη διαδικασία, ώστε τελικά οι 4 ΠΑΕ να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση της Super League 1 το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, αλλά και τις προκηρύξεις Γ΄ Εθνικής και πανελληνίων πρωταθλημάτων Κ12 και Κ14 αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής γνωρίζουν πάνω κάτω τα δεδομένα του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21 και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν στα χέρια τους την προκήρυξη. Η επιτροπή Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ αναμένεται να δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Σε αυτή θα αναφέρεται η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής, οι ηλικιακοί περιορισμοί σε παίκτες, αλλά και το πόσοι ξένοι επιτρέπονται, αλλά και το κόστος του παραβόλου. Οι ομάδες έχουν ζητήσει να μειωθεί το παράβολο, αλλά και κάποια άλλα κόστη όπως αυτό της διαιτησίας, καθώς η οικονομική κατάσταση στη χώρα, μετά και από την πανδημία του κορωνοϊού, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αυτό που δεν θα περιλαμβάνει η προκήρυξη είναι ο αριθμός των ομίλων καθώς και πόσες ομάδες θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μόλις γίνει σαφής ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, ενώ το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την αναδιάρθρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.