«Κοιτάει» Παρίσι απόψε η Εθνική Πόλο Γυναικών απέναντι στην Ισπανία

Στο ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Τον έβδομο ημιτελικό της ιστορίας της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνει απόψε (11/1, 20:00) στο Αϊντχόφεν η Εθνική υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου αντιμετωπίζει την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, σε μία άτυπη ρεβάνς του τελικού της προηγούμενης διοργάνωσης, στο Σπλιτ, όταν η ιβηρική ομάδα είχε επικρατήσει με 9-6.

Ενδεχόμενη νίκη για τη «γαλανόλευκη», εκτός της πρόκρισης στον τελικό και της εξασφάλισης ενός μεταλλίου, πιθανόν να σηματοδοτήσει και την επιστροφή της Ελλάδας σε Ολυμπιακό τουρνουά, μετά από 16 χρόνια. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει στον δεύτερο ημιτελικό (αρχίζει στις 9:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) η οικοδέσποινα Ολλανδία να νικήσει την Ιταλία.

Αν η ελληνική ομάδα και η «σετερόζα» φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι, το Σάββατο 13/1, είτε πρόκειται για τον τελικό (αν νικήσουν αμφότερες), είτε για τον «μικρό τελικό» (αν ηττηθούν).

Εξυπακούεται ότι, αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χάσει κι οι Ιταλίδες νικήσουν, θα πάρουν εκείνες την πρόκριση για το Παρίσι και η «γαλανόλευκη» θα κυνηγήσει πλέον μία από τις δύο εναπομείνασες θέσεις στο Παγκόσμιο του Φεβρουαρίου, στη Ντόχα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, ενώ στο μοναδικό δύσκολο ματς που έδωσε ως τώρα, στη φάση των ομίλων με την Ιταλία, επικράτησε εύκολα με 14-8. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της (με Γαλλία 17-8, με Ισραήλ 22-7 και με Κροατία 17-6) δεν αντέχουν σε κριτική.

Στις έξι προηγούμενες συμμετοχές της σε ημιτελικά, η Εθνική έχει θετικό απολογισμό, καθώς μετράει τέσσερις νίκες και μάλιστα συνεχόμενες (2010, 2012, 2018, 2022). Μία εξ αυτών, το 2018, ήταν επί της Ισπανίας, με το 11-9 επί των Ιβήρων μέσα στη Βαρκελώνη να προκαλεί μεγάλη αίσθηση, έστω κι αν η ελληνική ομάδα έχασε στη συνέχεια τον τίτλο από την Ολλανδία.

Έκτοτε, βέβαια, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα επόμενα δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και η Ισπανία πανηγύρισε ισάριθμες νίκες, και μάλιστα σε νοκ-άουτ αγώνες (προημιτελικό το 2020 στη Βουδαπέστη, τελικό το 2022 στο Σπλιτ).

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν τον Απρίλιο του 2022 στη Βάρη, στα προκριματικά του World Cup, όπου η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 18-17 στα πέναλτι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες και τον επόμενο μήνα στη Ντόχα, καθώς έχουν κληρωθεί στον ίδιο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΑΜΠΕ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.