Μαρέδης: «Στόχος της Δάφνης για τη νέα σεζόν είναι η πεντάδα»

Ο Παναγιώτης Μαρέδης παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Magnesiasports. Ο αρχηγός της Δάφνης, μίλησε για την ομάδα και τους στόχους της, την περίοδο της καραντίνας αλλά και για τις προσωπικές του βλέψεις. Παρακολουθήστε αναλυτικά την συνέντευξή του:

Είδαμε πως η Δάφνη δεν άρχισε καλά την ελάχιστη σεζόν που παίχτηκε το φθινόπωρο, με 6 ήττες σε ισάριθμα ματς. Πιστεύεις ότι αν το πρωτάθλημα συνεχίζονταν θα μπορούσε η ομάδα να είχε σωθεί από την Α ΕΠΣΘ;

«Αρχικά η Δάφνη φέτος δεν είχε δυνατό ρόστερ όπως τις προηγούμενες χρονιές, γιατί υπήρχαν παίκτες που έφυγαν από την προηγούμενη σεζόν και ήταν πολύ σημαντικοί για την ομάδα μας. Προτίμησαν να παίξουν αλλού και να δείξουν εκεί τις ικανότητές τους. Η ομάδα δεν έκανε πολλές μεταγραφές φέτος, κινήθηκε να φέρει παίκτες σε νεαρή ηλικία, έψαξε βέβαια και για κάποιους έμπειρους. Αλλά για το γεγονός ότι δεν πήγαμε καλά θα πω ότι τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια ήμασταν αρκετά καλοί αλλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Σίγουρα, ο παράγοντας των έμπειρων παικτών παίζει σημαντικό ρόλο γιατί οι περισσότερες άλλες ομάδες έτσι ήταν. Εμείς είχαμε συμπαίκτες ποδοσφαιριστές που τώρα έρχονται στον χώρο του τοπικού, άρα είναι πολύ διαφορετικό και δεν είναι τόσο εύκολο να ανταποκριθούν τα νέα παιδιά γιατί έχω περάσει και εγώ από αυτήν τη θέση. Δουλεύοντας, όμως, πάνω από όλα στην προπόνηση θα έρθει με τον καιρό και το αποτέλεσμα. Εν ολίγοις, με 2-3 μεταγραφές τον Ιανουάριο και με ενεργό δράση, χωρίς δηλαδή το λοκ ντάουν, θα είχε έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το πρωτάθλημα αναμένεται να αρχίσει από φθινόπωρο πάλι. Αν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, πιστεύεις ότι θα είναι μια χρονιά που η ομάδα θα έχει πάλι ως πρωταρχικό στόχο την σωτηρία ή υπάρχουν βλέψεις για ψηλά;

«Απ’ όσο έχω μιλήσει, του χρόνου η Δάφνη έχει άλλους στόχους και θα κυνηγήσει τουλάχιστον την πρώτη πεντάδα. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, όπως γνωρίζω, στην ομάδα. Δεν θα είναι στόχος σε καμία περίπτωση η παραμονή, του χρόνου θα πάμε να πάρουμε μέχρι και τα δύσκολα ματς. Ήδη η διοίκηση είναι σε συνομιλία με ποδοσφαιριστές για μεταγραφές, εγώ είμαι εδώ πρόθυμος να βοηθήσω την ομάδα και πάμε όλοι σίγουρα για υψηλές πτήσεις.»

Έχεις χρόνια στην Δάφνη και συνεχίζεις. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για την επόμενη χρονιά;

«Είμαι στον 5ο χρόνο φέτος στην Δάφνη Βόλου. Εγώ σαν προσωπικό στόχο θέλω να πάνε όλα καλά από θέμα υγείας, να μας αφήσουν ανοιχτά, να μην έχουμε τα περσινά και προπέρσινά θέματα με τον κορωνοϊό. Από κει και πέρα σε προσωπικό επίπεδο, θα δείξω ένα πρόσωπο πολύ αγωνιστικό. Θα προσπαθήσω με βάση τον προπονητή και την ομάδα να κινηθώ έτσι ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε την ομάδα όπως και πριν δύο χρόνια, σε πολύ υψηλό επίπεδο.»

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν αυτό που έπληξε πάρα πολύ η καραντίνα μιας και τα πρωταθλήματα δεν άρχισαν ξανά. Πως νιώθεις εσύ σαν ένας ποδοσφαιριστής που παίζει κυρίως για την χαρά του αθλήματος, που έμεινες τόσο καιρό μακριά από κάτι το οποίο αγαπάς;

«Αυτό το πράγμα που έχει γίνει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο είναι ένα σοβαρό πλήγμα για μένα προσωπικά. Είμαι αθλητής από πολύ μικρή ηλικία, δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα περνούσε έτσι ο καιρός και να μην αθλούμαι. Παρόλα αυτά εγώ δεν σταμάτησα. Από την μέρα που σταμάτησε το ποδόσφαιρο αθλούμαι και συνεχίζω να αθλούμαι. Ευελπιστώ και θέλω τόσο πολύ του χρόνου να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι υγιείς, να ξεκινήσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον ίδιο τρόπο.»

Οι σπουδές σου είναι στα Τρίκαλα και αν λήξουν τα διαδικτυακά μαθήματα θα χρειαστεί να δίνεις το παρών εκεί. Βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές σε τοπικό επίπεδο να έχουν τις δουλειές τους και σε αρκετές περιπτώσεις να κάνουν μακρινά ταξίδια για να παίζουν με την ομάδα. Πόσο εύκολο είναι για σένα να πηγαινοέρχεσαι ώστε να δίνεις το παρών και στην σχολή σου αλλά και στην Δάφνη;

«Δεν θα είναι εύκολο. Η Δάφνη είναι μια ομάδα που με έχει στηρίξει εμένα προσωπικά τα τελευταία 5 χρόνια. Έχω δεθεί μαζί της. Εγώ θα προσπαθήσω να μείνω στην ομάδα όμως τον κύριο ρόλο θα παίξει το οικονομικό. Είχα και συμπαίκτες που σπούδαζαν παρόλα αυτά συνέχιζαν και έπαιζαν στην ομάδα. Το ΣΚ έφευγαν από τις πόλεις τους για να παίξουν με την ομάδα. Οι ίδιοι φυσικά δεν άφηναν τις προπονήσεις και είχαν ενταχθεί σε άλλες ομάδες. Πιστεύω θα κινηθώ και εγώ στο ίδιο πλάνο.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.