Με γκάζια και αδρεναλίνη στο “κόκκινο” σήμερα και αύριο η 40η Ανάβαση Πορταριάς

"Ζωντάνεψαν" τα πιτς σήμερα το πρωί στην Ανάβαση Πορταριάς

Το Πήλιο υποδέχεται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή για 40η φορά την ιστορική Ανάβαση Πορταριάς. Οδηγοί από όλη τη χώρα θα τρέξουν στους δρόμους του βουνού των Κενταύρων και θα αισθανθούν τη μοναδική ατμόσφαιρα και εμπειρία.

Η Ανάβαση Πορταριάς διοργανώνεται από τη Λέσχη Αυτοκινήτου  Βόλου στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματός της για το 2020 για τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναβάσεων.

Φέτος, ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού απαγορεύονται οι θεατές, όμως τα γκάζια και η αδρεναλίνη είναι σίγουρο πως θα χτυπήσουν “κόκκινο”. Τα καλά νέα για τους οδηγούς είναι πως ο αγώνας “μεγάλωσε”, με το συνολικό μήκος να φτάνει πλέον τα 4,7 km και η διαδρομή έγινε πιο τεχνική, έχοντας ως σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση στο μαγευτικό Πήλιο.

Συνδιοργανωτές της ανάβασης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Π.Ε. Μαγνησίας και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Μετά τον τεχνικό έλεγχο σήμερα Σάββατο που τελειώνει στις 11 το πρωί στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά, στις 12:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία των επίσημων χρονομετρημένων δοκιμών, η οποία θα πραγματοποιηθεί έως τρία σκέλη.

Η εκκίνηση της διαδρομής είναι από το πάρκινγκ της Αγίας Τριάδας Άνω Βόλου και ο τερματισμός (flying) παραμένει ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθούν τα δύο σκέλη του αγώνα. Ο δρόμος σήμερα Σάββατο θα κλείσει στις 11:00 από τη διασταύρωση Άλλης Μεριάς έως και το πέρας των δοκίμων περίπου στις 18:00 μ.μ. και για την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 το πρωί έως το πέρας του αγώνα περίπου στις 15.00 μ.μ.

Εναλλακτική διαδρομή προς τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου είναι μέσω Αγριάς-Δράκειας- Χανίων.

Η Ανάβαση Πορταριάς θα διεξαχθεί διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων καθώς και με βάση Υγειονομικό πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.