Μεγάλη πρόκριση του Πρωτεσίλαου στα πέναλτι εις βάρος του Ρήγα

Μεγάλη πρόκριση του Πρωτεσίλαου μέσα στο Βελεστίνο, πετώντας εκτός συνέχειας του Κυπέλλου ΕΠΣΘ τον γηπεδούχο και φαβορί Ρήγα Φεραίο στα πέναλτι με 2-4 μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα και της παράτασης.

Ο Κόντρα έδωσε το προβάδισμα στους Πτελεάτες στο 65’ με ωραίο πλασαριστό σουτ στη δεξιά γωνία κι αυτό το γκολ έμενε αναπάντητο ως το 93’, αλλά σε εκείνο το λεπτό ο Πάσχος με εντυπωσιακό σουτ ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί δεν μπήκε άλλο γκολ, αλλά είχαμε δύο αποβολές. Η πρώτη στον Κόντρα στο 98’ για μαρκάρισμα, αλλά οι φιλοξενούμενοι κάνουν λόγο ότι η πρώτη κάρτα στον ίδιο παίκτη ήταν άδικη για θέατρο σε πέσιμό του εκτός περιοχής. Η δεύτερη στον Γκάμπα στο 105′, με τις αριθμητικές ισορροπίες να αποκαθίστανται, με τους γηπεδούχους να αμφισβητούν αν ο παίκτης τους βρήκε τον αντίπαλό του.

Η φάση που έφερε πολλές διαμαρτυρίες έγινε στο πρώτο μέρος του εξτρά χρόνου, με τους Βελεστινιώτες να ζητούν πέναλτι για χέρι του Σιαμανίκου εντός περιοχής και δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Πρωτεσίλαου. Γι’ αυτό από την πλευρά του Ρήγα κάνουν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος και για εξόφθαλμο λάθος της διαιτησίας, ενώ από τη μεριά του Πρωτεσίλαου διατυπώνουν το εξής επιχείρημα: «ακόμη και κι αν δεν είδε το πέναλτι ο διαιτητής Ευαγγελιάς, πώς είναι δυνατόν να μη δει το πέναλτι ο βοηθός Μπαρτζιάλης, ο οποίος έβλεπε καλύτερα τη φάση;». Μάλιστα οι Πτελεάτες τόνισαν στο Magnesiasports «είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και δε θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με τη διαιτησία».

Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι ο Πρωτεσίλαος ήταν αυτός που εκτέλεσε πρώτος. Νίκος Βουραζέρης, Βαλωτής και Σιαμανίκος ευστόχησαν για τους φιλοξενούμενους στις τρεις πρώτες εκτελέσεις, όπως και οι Αραμπατζής, Πάσχος για τους γηπεδούχους, ενώ στο 3ο πέναλτι του Ρήγα ο Σταματίου νικήθηκε από τον Βαγγέλη Βουραζέρη. Ο Λάμπρου έκανε το 2-4 και το τέταρτο πέναλτι του Ρήγα με τον Ράπτη πήγε στο δοκάρι, με συνέπεια να μη χρειαστεί και η εκτέλεση πέμπτου και η ομάδα του Κώστα Στέκα να πάρει την πρόκριση με 2-4.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σταμέλος, Κακάνης, Ράπτης, Σταματίου, Ακριβούσης (82’ Φούκης), Γκάμπας, Σουγκάρης (72’ Πάσχος), Αραμπατζής, Γάρος (70’ Γουτούλης), Καρακίτσιος (46’ Μούσιας), Καραγιάννης

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Β. Βουραζέρης, Χασιώτης (43’ λ. τρ. Λεϊμονής), Δημητρίου (79’ Λάμπος), Σιαμανίκος, Ν. Βουραζέρης, Σούδης, Δρόσος, Λάμπρου, Παπαδόπουλος (77’ Κ. Κόρκος), Κόντρα, Βαλωτής

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.