Μπάσκετ Γ.Σ.Α.: Κι άλλο …παράθυρο για άνοδο στη Β’ Εθνική

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση …μέσω ΕΟΚ

Ακόμα ένα …παράθυρο ανοίγει για το τμήμα μπάσκετ του Γ.Σ.Α. για την άνοδο στη Β’ Εθνική, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και η ΕΟΚ προχωρήσει στην έκδοση των προκηρύξεων των Εθνικών Πρωταθλημάτων. Όπως είναι γνωστό, ο Γ.Σ.Α. τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου του στη Γ’ Εθνική, ενώ αμέσως μετά τη ολοκλήρωσή του, συμμετείχε και σε αγώνες μπαράζ στο Λιτόχωρο, κόντρα σε δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Έτσι χάθηκε η δυνατότητα να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική Κατηγορία.
Παρ’ όλα αυτά, έρχεται ακόμα μία πιθανότητα να αγωνιστεί σε παραπάνω κατηγορία, από τη στιγμή που στις από πάνω κατηγορίες συνενώνονται ομάδες, όπως η πρόσφατη δύο ομάδων των Τρικάλων, του Αίολου Γόμφων και των Ικάρων Τρικάλων, με τους πρώτους μάλιστα να αγωνίζονται στα μπαράζ ανόδου για την Α2, αλλά χωρίς να τα καταφέρνουν. Τέτοιες ανακατατάξεις συν το γεγονός ότι έχει προαναγγελθεί αναδιάρθρωση Εθνικών κατηγοριών, από επίσημα χείλη, όπως αυτά του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ, Νίκο Νικολόπουλο σε συνέντευξή του στο ράδιο της ΕΟΚ.
Όλα τα παραπάνω, συνηγορούν, ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να δεχθεί πρόσκληση για την παραπάνω κατηγορία ο Γ.Σ.Α. Όμως, είναι έτοιμοι οι άνθρωποι των κυανολεύκων να αποδεχθούν την πρόκληση; Ο προπονητής τους, Παναγιώτης Νάνης, απαντάει καταφατικά, αλλά μιλάει από την αγωνιστική πλευρά του θέματος και όπως τονίζει αποκλειστικά στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ»: «Αγωνιστικά είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε στη Γ’ Εθνική, οπότε εγώ στην πρόκληση να ανέβουμε μία κατηγορία και να δοκιμαστούμε στη Β’, απαντάω καταφατικά. Θεωρώ ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε». Βέβαια, η τελική απόφαση θα είναι κοινή και σίγουρα θα μετρήσει και η άποψη των ιθυνόντων του Συλλόγου και αυτή τη δίνει ο Γιώργος Καραζούπης, εκ των ανθρώπων που απαρτίζουν τη Διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Γ.Σ.Α. «Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η προκήρυξη. Από τη στιγμή που θα λάβουμε πρόσκληση, θα το συζητήσουμε και θα πάρουμε την απόφασή μας», αφήνοντας την …πόρτα ανοιχτή.

Πρόγραμμα συντήρησης μέχρι το τέλος του μήνα
Πρόγραμμα συντήρησης και οικογενειακό διπλό περιλαμβάνουν οι καλοκαιρινές προπονήσεις του Γ.Σ.Α. υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Νάνη, στο Κλειστό του Αλμυρού. Οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν αφήσει ακόμα το γήπεδο και συνεχίζουν, με τον Μιχάλη Πελεκάνο να δίνει καθημερινά το παρών. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διακοπή ενός μήνα για όλο τον Ιούλιο και τις αρχές Αυγούστου να δίδεται το πρώτο ραντεβού για τη νέα χρονιά. Βέβαια τις ημέρες δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, με τη μερική ρήξη χιαστών του Θοδωρή Μαμούρα, κάτι που οι άνθρωποι του Γ.Σ.Α. πιστεύουν ότι με συντηρητική αγωγή θα καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Από την άλλη, ο Νίκος Μυλωνάς έδωσε εξετάσεις και σε περίπτωση που πετύχει την είσοδό του σε κάποια Σχολή, τότε οι «κυανόλευκοι» θα ενισχυθούν στην περιφέρεια. Από την άλλη, βρίσκονται, ήδη, κοντά στην απόκτηση ενός νεαρού περιφερειακού από ομάδα του Βόλου, με την ανακοίνωση να απομένει μόνο και το όνομά του να γίνει γνωστό. Όπως σημειώνει στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» ο Παναγιώτης Νάνης «έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ της νέας χρονιάς κατά 90%. Ελάχιστες οι κινήσεις που θα κάνουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Παρέμειναν όλοι οι παίκτες που ήταν μαζί μας την περυσινή σεζόν, πλην του Στέλιου Τσαβέ, ο οποίος θα αναλάβει προπονητής στον Ίωνα Βόλου». Σχετικά με την παρουσία του Μιχάλη Πελεκάνου στις προπονήσεις συντήρησης, ο έμπειρος κόουτς αναφέρει «Είναι ένας επαγγελματίας, Πιστεύω ότι ήρθε να παίξει μπάσκετ και το αποδεικνύει κάθε μέρα στο γήπεδο. Εξάλλου, πριν ακόμα ανακοινώσουμε την απόκτησή του, αυτός ήταν στο γήπεδο και συμμετείχε μαζί μας στις προπονήσεις συντήρησης. Αυτό για μένα λέει πολλά», καταλήγει ο Παναγιώτης Νάνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.