NBA: Πέμπτος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών ο Τζέιμς

Συνεχίζει να γράφει ιστορία στο ΝΒΑ ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

Στα 33 του χρόνια ο σταρ των ΛΑ Λέικερς κατάφερε να κάνει ένα ακόμη… θαύμα. Απένατί του αυτή την φορά είχε έναν θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ και ήθελε 39 πόντους για να τον ξεπεράσει και να γίνει ο 5ος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο εκπληκτικός, Ουίλ Τσάμπερλεν, πλέον, βρίσκεται κάτω από τον «βασιλιά». Στην αναμέτρηση με το Πόρτλαντ, που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/11) ο Τζέιμς πέτυχε 44 πόντους, έφθασε έτσι τους 31.425 στην 15χρονη καριέρα του κι έγινε ο 5ος σκόρερ στα χρονικά του ΝΒΑ, αφήνονταν στην 6η θέση τον Τσάμπερλεν. Ο τελευταίος από το 1959 μέχρι το 1973, σημείωσε 31.419 πόντους.

«Οταν το όνομα μου αναφέρεται, μαζί με αυτά των κορυφαίων, μου έρχεται στο μυαλό η καταγωγή και το ξεκίνημα μου στο μπάσκετ. Θυμάμαι ότι προέρχομαι από το Ακρον και ότι πάντοτε έκανα τα πάντα για να γίνω όσο μπορώ καλύτερος», δήλωσε με νόημα ο ΛεΜπρον, που πλέον έχει …μπροστά του, ακόμη έναν θρύλο του μπάσκετ, τον Μάικλ Τζόρνταν και τους 32.292 πόντους του πιο διάσημου Νο 23 στον χώρο του αθλητισμού.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο μέσος όρος παραγωγικότητας του Τζέιμς είναι οι 27 πόντοι ανά αγώνα, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ. Μετά θα κυνηγά τους Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (38.387), Καρλ Μαλόουν (36.928) και Κόμπι Μπράιαντ (33.643).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.