Νέα ομάδα στο μπάσκετ του Βόλου η Ανόρθωσις

Ο διοικητικός επικεφαλής της νέας ομάδας, Απ. Κρεμαστάς, με τον γενικό αρχηγό της, Βασίλη Παπαχρήστο

Ένα νέο σωματείο μπάσκετ ιδρύθηκε στον Βόλο, η Ανόρθωσις, με επικεφαλής σε διοικητικό επίπεδο τον γνωστό παράγοντα, Απόστολο Κρεμαστά, ενώ στο όλο εγχείρημα εμπλέκεται και ο πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Καπουρνιώτης, που θα είναι υπεύθυνος της ακαδημίας. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ανόρθωσις, αναφέρονται τα εξής:

«Με πρωτοβουλία παλαιών παραγόντων του μπάσκετ, προπονητών-καθηγητών φυσικής αγωγής και κάποιων φίλων του αθλήματος με κοινό χαρακτηριστικό  την αγάπη τους  για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το μπάσκετ, ιδρύθηκε μια νέα ομάδα στην περιοχή της Μαγνησίας, η Ανόρθωσις Βόλου.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Απόστολος Κρεμαστάς.

Ο Απόστολος Κρεμαστάς είναι μέλος του Δ.Σ της ΕΣΚΑΘ, πολύ γνωστός στον χώρο του Μπάσκετ και την περιοχή μας. Ασχολείται πάρα πολλά χρόνια με το άθλημα. Στο παρελθόν (1995) είχε ιδρύσει την ομάδα Μεταμόρφωση, η οποία πριν λίγα χρόνια αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική Ανδρών. Επίσης για πολλά χρόνια υπήρξε αθλητής του Γ.Σ. Βόλου, της Νίκης Βόλου και του Ιωνικού Νικαίας και έχει αναδειχτεί ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της εποχής του.

Ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η νέα ομάδα Μπάσκετ στον Βόλο, είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους και στις νέες της περιοχής μας να αθληθούν, να γυμναστούν, να γνωρίσουν και να διδαχθούν το μπάσκετ, να αποκομίσουν τα οφέλη του και μέσω αυτής της συμμετοχικής δραστηριότητας να κοινωνικοποιηθούν, από τη συνεργασία με άλλους αθλητές και παιδιά. Όλα αυτά  μέσω επαγγελματικών συνθηκών, κοντά και δίπλα σε επιστημονικά καταρτισμένο προπονητικό επιτελείο, με διαδρομή στο χώρο. Μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι να δημιουργηθούν οι αυριανοί αθλητές της πόλης μας αλλά και ταυτόχρονα οι ηθικοί και ενεργοί πολίτες αυτής.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΣΚΕΤ;;;

Γιατί το άθλημα αυτό προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία των αθλητών αλλά και στη φυσική τους κατάσταση.

Τα οφέλη είναι μακροχρόνια, καθώς το μπάσκετ δημιουργεί δυνατούς χαρακτήρες και κτίζει τους πρωταθλητές του αύριο στον αθλητισμό, και το κυριότερο στη ζωή. Με το μπάσκετ οι νέοι και οι νέες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το σώμα τους και να συγκεντρώνονται στον στόχο, ενώ αποκτούν   ομαδικό πνεύμα και επίσης μαθαίνουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται, για το κοινό συμφέρον.

Η ομάδα  Ανόρθωσις αποτελεί αναγνωρισμένο σωματείο-μέλος της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑΘ. Ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ, όπου θα αγωνίζεται τη σεζόν 2018-19, ενώ θα συμμετάσχει σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ (εφηβικό, παιδικό, παμπαίδες, μίνι) με αντίστοιχα τμήματα. Η Ανόρθωσις θα αγωνισθεί με πολύ νεανικό σχήμα, αποτελούμενο κυρίως από νέους ηλικίας 16-19 χρόνων. Η φιλοσοφία του συλλόγου είναι να αγωνίζονται νεαροί αθλητές και μέσω αυτής της προσπάθειας να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Στη συνέχεια να μπορέσουν να διεκδικήσουν να αγωνισθούν σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο ή μια μεγαλύτερη κατηγορία.

Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι όσα παιδιά ηλικίας 6-16 χρόνων θέλουν να εγγραφούν στα τμήματα της ακαδημίας του συλλόγου, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις λειτουργώντας με επαγγελματικά πρότυπα και με προπονητές-Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα την Καλαθοσφαίριση, να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα:

-Γενικός Αρχηγός: Παπαχρήστος Βασίλειος (6931042330),

-Υπεύθυνος Προπονητής Ακαδημίας: Καπουρνιώτης Μιχάλης (6936578196),

-Προπονητής: Γαλανάκης Νίκος (6937014336),

-Προπονητής: Συλεόπουλος Βαγγέλης (6948387397)».

Το ανδρικό-εφηβικό τμήμα της Ανορθώσεως
Το σήμα της Ανορθώσεως