Νέες διακρίσεις για δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Συμμετοχές σε νέους αγώνες 

Ιδανικά εξελίχθηκε η αγωνιστική παρουσία για το δρομικό κίνημα της Μαγνησίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΔΥ Βόλου, με τους αθλητές μέλη του να συμμετέχουν σε 4 διαφορετικές διοργανώσεις, όλων των τερέν και των απαιτήσεων.

Ο ΣΔΥΒ έτρεξε με νέο ρεκόρ συμμετοχών στον Λέβαδο Trail, πήρε μέρος στον αγώνα του Ολύμπου Rogkas όπου μάλιστα υπήρξε παράλληλα και η πρώτη εθελοντική προσφορά του έτους από μέλη του.

Η Εύα Δαφνή τερμάτισε τον πρώτο της αγώνα υπεραπόστασης στον Βυζαντινό Αγώνα Δρόμου 50χλμ, ενώ ο σύλλογος βρέθηκε επίσης και στο Άλσος Βεΐκου Αττικής.

Ο Λέβαδος 2023 έγινε για 7η χρονιά, με τον ΣΔΥΒ να τρέχει για ισάριθμη φορά, ενώ φέτος με τις 19 συμμετοχές των μελών του ο σύλλογος συνέτριψε τους αριθμούς των προηγούμενων χρόνων. Στην κύρια απόσταση ο Χαράλαμπος Μαντζίρης ήταν γρηγορότερος, 37ος με 2:45:00. Ακολούθησε ο Γιάννης Αργύρης που μάλιστα ήταν 2ος στην κατηγορία και βραβεύθηκε, ενώ η Αντωνία Ελευθεράκη επίσης ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας παίρνοντας την 3η θέση.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος με 1:17:05 ήταν ο πιο γρήγορος στα 10,7 χιλιόμετρα. Από το γυναικείο team, η Δήμητρα Πουλούλη τερμάτισε σε 1:32:29 και η Έλενα Κουμπή σε 1:41:37. Στον αγώνα μετείχαν οι τρεις από τους πιο παλιούς δρομείς του ΣΔΥ Βόλου που ξεκίνησαν να τρέχουν από τη δεκαετία του 80,  οι Παντελής Σάμιος, Μιχάλης Άκερμαν, Θεόδωρος Στόρτος. Ο απολογισμός της παρουσίας των μελών του ΣΔΥΒ στη Λιβαδειά, είναι ο εξής :

Ο Rogkas 2023 έγινε την ίδια ημέρα στον Όλυμπο, ένας χειμερινός αγώνας που φτιάχτηκε για να κινείται στο χιόνι, το οποίο όμως φέτος ήταν ανύπαρκτο. Η διαδρομή είναι απόστασης 27 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική ανάβαση 1.900 μέτρων, και συνοδοί του τελευταίου δρομέα ως εθελοντές της διοργάνωσης, έτρεξαν οι Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, Γιώργος Τσοκάνης. Στον παράλληλο αγώνα «Χιονιάς» (18 χλμ, 1.200 μ. υψομετρική), 10ος τερμάτισε ο Χριστόφορος Βάτσας με 2:24:18 και 19η η Κωνσταντία Σπανού με 4:30:12. Μέρος της διαδρομής έτρεξαν οι Λίνα Παπακυριαζή, Λένα Ταμπούρη.

Η Εύα Δαφνή έτρεξε τον πρώτο της αγώνα υπεραπόστασης και τον συνδύασε με ιδανικό ντεμπούτο. Η νέα αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία και την 31η στις γυναίκες με χρόνο 6 ώρες 09:36, στον Βυζαντινό Αγώνα Δρόμου 50 χιλιομέτρων, που έγινε στα Μέγαρα Αττικής με 310 συμμετοχές. Ο Θωμάς Μαλιαχόβας έτρεξε προπονητικά μέρος της διαδρομής.

Τέλος, στο Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι έγινε το 7ο Veikou Trail, και στα 20 χιλιόμετρα ο Νεκτάριος Βερικάκης με χρόνο 2:32:19 πήρε την 33η θέση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.