Οι συμμετοχές στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Μέχρι 29 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Όπως ανακοίνωσε σχετικά, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα ηλικιακά της πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, στην προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα, η ΕΠΣΘ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι θέλει να συμβάλει: «Στη διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών σωστών αθλητών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και τη σωματική ανάπτυξη με τη σωστή συμπεριφορά και με στόχο την καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας αλλά και της προσήκουσας αρωγής και ευδοκίμησης των νέων αθλητών στους ποδοσφαιρικούς στίβους».

Συγκεκριμένα προκηρύσσει τους αγώνες επτά πρωταθλημάτων κατηγοριών και συγκεκριμένα των Κ – 15 (2008), Κ – 14 (2009), Κ – 13 (2010), Κ – 12 (2011), Κ – 11 (2012), Κ – 10 (2013) και Κ – 9 (2014), μεταξύ των ποδοσφαιρικών σωματείων της δύναμής της για τη περίοδο 2022-2023.

«Η διεξαγωγή των αγώνων για τα παραπάνω πρωταθλήματα γίνεται σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν, λαμβάνοντας υπόψη και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των αγώνων και των αθλητών (ηλικία, σωματική διάπλαση κλπ) που συγκροτούν τις ομάδες» αναφέρει σχετικά η ένωση της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΘ, τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ (Α’, Β’ και Γ’) την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, τα σωματεία της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας καθώς και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ.

Τα σωματεία πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 29/10/2022 και ώρα 23:59. Το παράβολο συμμετοχής είναι 30 ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ομάδων σωματείων στα Πρωταθλήματα Υποδομών είναι η μη ύπαρξη οικονομικής εκκρεμότητάς τους προς την ΕΠΣΘ. Σε αντίθετη δε περίπτωση, δεν θα γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής.

Η μορφή των πρωταθλημάτων

Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους ή ένα όμιλο ανάλογα με τον αριθμό των αυτών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση συγκρότησης ομίλων, αυτοί θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση εκτός αν τα γεωγραφικά κριτήρια διευκολύνουν την εξέλιξή των πρωταθλημάτων.

Η κάθε ομάδα θα παίξει με όλες τις ομάδες του ομίλου της και θα τηρηθεί βαθμολογία. Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων σε κάθε κατηγορία, η Επιτροπή Ακαδημιών δύναται να διοργανώσει τελική φάση.

Στη δήλωση συμμετοχής του κάθε γκρουπ, το Σωματείο δύναται να δηλώνει την δυναμικότητα του εκάστοτε γκρουπ. Στην περίπτωση συγκέντρωσης ικανού αριθμού δηλώσεων, στην κάθε ηλικιακή κατηγορία δύναται ο χωρισμός σε ομίλους ανάλογα την δυναμικότητα. Οι όμιλοι που θα προκύψουν με βάση την δυναμικότητα των ομάδων, θα διαφέρουν στην μη τήρηση βαθμολογίας και εμφάνισης των αποτελεσμάτων ή όχι.

Στο τέλος των πρωταθλημάτων θα υπάρξει ειδική εκδήλωση ανάδειξης και βράβευσης των τριών πρώτων ομάδων κάθε κατηγορίας. Στις ειδικές κατηγορίες δεν θα υπάρχει βράβευση.

Η Επιτροπή Υποδομών Πρωταθλήματος μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων θα ανακοινώσει λεπτομερώς Ομίλους , Αγωνιστικές και ημερομηνίες αγώνων. Σε περίπτωση ικανού αριθμού δηλώσεων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία δύναται η συγκρότηση ειδικών κατηγοριών χωρίς την τήρηση βαθμολογίας.

Όσον αφορά τις ηλικίες των αθλητών, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

1.Στο πρωτάθλημα Κ-15 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2008 και νεότεροι.

2.Στο πρωτάθλημα Κ-14 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2009 και νεότεροι.

3.Στο πρωτάθλημα Κ-13 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2010 και νεότεροι.

4.Στο πρωτάθλημα Κ-12 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2011 και νεότεροι.

5.Στο πρωτάθλημα Κ-11 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2012 και νεότεροι.

6.Στο πρωτάθλημα Κ-10 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2013 και νεότεροι.

  1. Στο πρωτάθλημα Κ-9 συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2014 και νεότεροι.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.