Ολυμπιακός Βόλου: Καταδικαστική ισοπαλία (2-2) στην Κατερίνη

Προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες

Ισόπαλος με 2-2 ήρθε ο Ολυμπιακός Βόλου στην Κατερίνη και «ψαλιδίστηκαν» σε μεγάλο βαθμό οι όποιες ελπίδες είχε για να σώσει την κατηγορία, ο οποίος ήταν και ο μεγαλύτερος στόχος της φετινής χρονιάς. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα δύο φορές –με τέρματα των Σιαφά και Κότος (από ένα σε κάθε ημίχρονο) και να ισοφαριστούν ισάριθμες από τον Πιερικό και τον Κανούλα. Η ομάδα του Τίμου Καβακά είχε και οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Βερνάρδου στο 8’ και πλέον αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Καβάλας στην έδρα της επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, εξανεμίζει τις όποιες ελπίδες είχε, με νίκες στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, να σώσει την κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς, με την Καβάλα να αναρριχάται στους 30, έναν μόλις λιγότερο από τον Πιερικό (του απομένει ένα παιχνίδι, μιας και δεν έχει κάνει ρεπό), ο οποίος με τον σημερινό βαθμό φθάνει τους 31.

Πρώτο ημίχρονο
Από πολύ νωρίς πίεσε ο Ολυμπιακός Βόλου για να πετύχει κάποιο γκολ και μόλις στο 8’ ο Βερνάρδος είδε τη μπάλα στο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γαλάνη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βγήκε σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Πιερικού, με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής στη μονομαχία, μπλοκάροντας την μπάλα. Ο ι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να πιέζουν και να ψάχνουν το γκολ και στο 15’ ο Κότος βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας του Πιερικού σε κάθετη του Σιαφά, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά αναγκάστηκε να βγει πλάγια και το σουτ που έκανε, πέρασε η μπάλα άουτ.
Στο 24′ ο Πιερικός έχασε ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Παπαδόπουλος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε μονοκόμματο σουτ σε σέντρα του Ζαφειράκη, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 32′ ο Σιαφά κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, πετυχαίνοντας το πολυπόθητο γκολ, με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Μαρκοπουλιώτη, βάζοντας σε θέση …οδηγού στο σκορ τον Ολυμπιακό Βόλου. ο σκόρερ
Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν όταν ο Κριμιτζάς γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Τόσκας με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δεύτερο ημίχρονο
Η επανάληψη άρχισε με ένα μακρινό σουτ του Κόλα το οποίο δύσκολα ο Γαλάνης θα διώξει σε κόρνερ, με τον Κόλα να το εκτελεί και τον Στάμου να πιάνει την κεφαλιά, αλλά με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 54’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κοντινό πλασέ του Κανούλα, μετά από σέντρα του Μηλιώτη κι αδυναμία της ερυθρόλευκης άμυνας να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε και πάλι να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Κότο στο 71’, όταν μετά από σέντρα του νεοεισελθόντα Ξύδα (είχε αντικαταστήσει τον Κουντουριώτη δέκα λεπτά νωρίτερα), κατάφερε να κοντρολάρει τη μπάλα και με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πιερικού για το 1-2. Λίγο πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, ο Τίμος Καβακάς είδε τον Φιλίποβιτς να τραυματίζεται και να αναγκάζεται να τον κάνει αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Γκαργκαλατζίδη. Στο 82’ ο Πιερικός απείλησε με σουτ του Χατζάρα, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοφ, ενώ στο 84’ ο Σιαφά έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους» και να διώξει την …πίεση και το φόβο της ισοφάρισης, όταν έπιασε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Γαλάνης του είπε «όχι», διώχνοντας σε κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πιερικός θα ισοφαρίσει για δεύτερη φορά, με τον Κανούλα και πάλι, όταν σε σουτ συμπαίκτη του θα πάρει το …ριμπάουντ και θα διαμορφώσει το τελικό 2-2. Μάλιστα, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (από τα έξι που έδειξε συνολικά ο διαιτητής), ο Κανούλας με σουτ απείλησε την εστία του Ξενοδόχοβ, αλλά ο κίπερ των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να απομακρύνει.
Κίτρινες αντίκρισαν ο Κουκόλης στο 27’ και ο Φιλίποβιτς στο 54’.
Πιερικός (Γ. Βαζάκας): Γαλάνης, Μηλιώτης (67’ λ.τ. Χατζάρας), Χαρτσιάς, Παντελιάδης, Κουκόλης, Τόσκας (63’ Σουντάρ), Κριμιτζάς (80’ Φωκαΐδης), Ζαφειράκης (80’ Μπουόλι), Ντίνας (63’ Εμπουέλε), Β. Παπαδόπουλος, Κανούλας.
Ολυμπιακός Βόλου (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς (72’ λ.τ. Γκαργκαλατζίδης), Στάμου, Κόλα, Μάνγκα, Κουντουριώτης (62’ Ξύδας), Κότος (84’ Ντιαμπί), Βερνάρδος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.