Πάτησε κορυφή ο Αίαντας, 2-1 τον Πύρασο

Νικητής ο Αίας στο ντέρμπι με τον Πύρασο, με το σύνολο του Μιχάλη Ανδρωνά να πιάνει κορυφή, κάνοντας μάλιστα ολική ανατροπή, μιας και βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο 44ο λεπτό, αλλά αρχικά ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο λεπτό και να παίρνει τελικά τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Κατσαβριά με πέναλτι στο 73’ μετά από ανατροπή του Χειλά.
Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από το πρώτο σφύριγμα του κ. Θεοχάρη, με τους γηπεδούχους να επικρατούν στις λεπτομέρειες.
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Πύρασο, όταν ο Βλάχος μετά από σέντρα του Οικονόμου από τα δεξιά έπιασε το σουτ, αλλά ο σωστά τοποθετημένος Χαλάτσης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά. Η απάντηση για τους «κιτρινόμαυρους ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Μπιρτσάι να κάνει το γέμισμα και να βρίσκει αμαρκάριστο στο κέντρο της άμυνας τον Αλέκο Αραπίτσα, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κεφαλά. Στο 12΄ο –ιδιαίτερα ορεξάτος- Χειλάς βρέθηκε ξεμαρκάριστος από τα αριστερά έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ξεγελώντας αρκετούς που πανηγύρισαν για γκολ.
Ο Πύρασος προσπαθούσε να αναπτυχθεί περισσότερο από τα δεξιά με τους παίκτες του Γιάννη Σιαμέτη να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την ταχύτητα του Γιάννη Αραπίτσα, με τον Παπανικολόπουλο να τον επιτηρεί, ενώ ο Ξηροκώστας είχε αναλάβει τον περιορισμό του Βλάχου. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τον Ζάχο στο 44’, όταν μετά από σέντρα του Μιχόπουλου από τα δεξιά, ο Βλάχος πήρε την κεφαλιά, ο Χαλάτσης έδιωξε ενστικτωδώς, με τον Ζάχο να παίρνει το …ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Αίαντας ισοφάρισε με τον Παναγιώτη Βούλγαρη να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Κεφαλάς έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του, αλλά η μπάλα πέρασε από τα απλωμένα χέρια του, για το 1-1, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό του Αίαντα να πανηγυρίζει μαζί με τον πάγκο της ομάδας του.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αίαντας …περίμενε τον Πύρασο στο δικό του μισό και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με τον Πύρασο να πιέζει αλλά να μην καταφέρνει να πετύχει κάποιο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.