Πελέ: Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία όλων των εποχών και η απόκρουση του αιώνα

Ο Πελέ (Pele) εκτός από τα εκατοντάδες γκολ που πέτυχε έμεινε στην ιστορία και για δυο φάσεις που δεν κατάφερε να σκοράρει όμως ακόμη και σήμερα μνημονεύονται από τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Και οι δυο διαδραματίστηκαν στο μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό που για πολλούς αποτελεί το κορυφαίο όλων των εποχών.

Ο Πελέ στο ματς με την Ουρουγουάη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση όμως στην ιστορία έμεινε η μεγάλη χαμένη του ευκαιρία. Η μαγική τρίπλα στο τερματοφύλακα και το σουτ που πέρασε ξυστά από το δοκάρι. Αν η μπάλα έμπαινε στα δίχτια θα ήταν από τα κορυφαία γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Τρέχοντας προς το αντίπαλο τέρμα, μετά από μια κάθετη μπαλιά, κορόιδεψα τον τερματοφύλακα, στέλνοντάς τον τελείως αλλού από εκεί που έπρεπε να βρίσκεται, κάνοντας μια προσποίηση προς τ’ αριστερά χωρίς να αγγίξω καθόλου την μπάλα που κατευθυνόταν δεξιά.

Απέφυγα έτσι τον Μαζούρκιεβιτς και σούταρα, αλλά η μπάλα αργά-αργά και σαδιστικά κατέληξε άουτ. Θα ήταν τόσο ωραίο να έμπαινε το γκολ. Ακόμη και σήμερα ονειρεύομαι κατά καιρούς πως η μπάλα πήγε στα δίχτυα», έγραψε στην αυτοβιογραφία του.

Στο ίδιο μουντιάλ ήταν πρωταγωνιστής στην απόκρουση του αιώνα όταν σηκώθηκε μέχρι τον ουρανό για να πάρει την κεφαλιά στο παιχνίδι με την Αγγλία με τον Γκόρντον Μπάνκς να διώχνει εντυπωσιακά τη μπάλα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.