«Πίσω από τον κ. Ξηροφώτο υπάρχει ομάδα επιχειρηματιών»!

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Θεσσαλία Τηλεόραση και στην εκπομπή «Η ώρα της Μαγνησίας» ο Θανάσης Τζήμας πέρα από την ανακοίνωση του νέου προπονητή της ομάδας Στέφανου Ξηροφώτου και την απομάκρυνση του Λεωνίδα Μπίλη, έκανε λόγο για το κέρδος από τον αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο παρά την ήττα, που είναι ο κόσμος. Παράλληλα, δήλωσε ότι η πρόσληψη νέου προπονητή θα βοηθήσει στην ψυχολογία, ενώ εντύπωση έκανε η αναφορά πως πίσω από τον Στ. Ξηροφώτο υπάρχει ομάδα επιχειρηματιών που έχουν βάλει και θα βάλουν λεφτά, για να ολοκληρωθούν τα έργα.

Αρχικά, ο κ. Τζήμας έδωσε συγχαρητήρια στον Ρήγα, που τον χαρακτήρισε όχι μία ισάξια ποιοτικά ομάδα και χωρίς το ρόστερ της Νίκης. «Είπα πολλές φορές ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο στη Γ’ Εθνική. Είδαμε ομάδες αυτή την Κυριακή στην έδρα τους να χάνουν βαθμούς, είδαμε πώς έγινε το Πιερικός-Πύδνα 1-1, το οποίο δε θέλω να το σχολιάσω. Είχα προαναγγείλει, όταν εκλέχτηκα, ότι είμαστε μία ομάδα ανθρώπων, που θα δουλέψουμε, για να παίξουμε τίμια και καθαρά ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσουμε με τον τρόπο μας να αποβληθούν αυτές οι ομάδες, οι οποίες δημιουργούσαν προβλήματα στη Γ’ Εθνική. Δικαιώθηκα. Αυτό έγινε σ’ αυτήν την αγωνιστική. Το δυσάρεστο είναι ότι η δική μας ομάδα ηττήθηκε. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον αξιόλογο προπονητή του Ρήγα για τη φιλοξενία, αλλά νομίζω ότι χθες κερδίσαμε και δε χάσαμε τίποτα. Κερδίσαμε αυτόν τον κόσμο, αυτόν τον κόσμο που έχει παρεξηγηθεί για χρόνια.

Είναι ένας κόσμος ο οποίος αντιδρά, ένας κόσμος από υπερβάλλοντα ζήλο δημιουργηθεί θέματα. Νομίζω ότι η συμπεριφορά του ήταν πάρα πολύ κόσμια. Να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, που τίμησε τον πρόεδρο, που ζητούσα είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε να φύγουμε με αξιοπρέπεια. Να τους ζητήσω συγγνώμη, γιατί η ομάδα μου δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και για την αργοπορία μου στο θέμα των ακαδημιών, αλλά και για τις εξελίξεις που με αναγκάζουν να κάνω αλλαγές.

Η Νίκη Βόλου έδειξε ότι είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, γιατί όταν ξέρει να διαχειριστεί μία ήττα κι αυτό συμβαίνει και από τον πρόεδρο και από τους φιλάθλους, θα στεφθεί πρωταθλήτρια στο τέλος του χρόνου.

Κάποιοι έβαζαν μέσα στην ομάδα μικρόβια και αποπροσανατόλιζαν από τον στόχο που είναι ο πρωταθλητισμός. Δύο μήνες που βάλλομαι δεν το κατάφεραν. Έπρεπε να χαμογελώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτόν τον κόσμο, αλλά είμαι και στεναχωρημένος, γιατί χάσαμε, καθώς δεν ήμασταν στο σύνολο καλοί. Δεν επιρρίπτω ευθύνες σε κανέναν ποδοσφαιριστή. Έκανα πληρωμές στ’ αποδυτήρια και την Τρίτη θα δοθεί το διπλάσιο πριμ, απ’ αυτό που είχα τάξει. Υπήρχε λόγος που το άφησα για την Τρίτη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Κατόπιν βαθιάς σκέψεως, αναγκάζομαι ν’ αλλάξω προπονητή, όχι για θέματα τεχνικά. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει αυτό που είναι ταγμένος, να κάνει προπονητική, να κάνει παιδεία, να καταλαγιάζει το κύμα στ’ αποδυτήρια, αν υπάρχει, να αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση ήττας και να μην επιρρίπτει ευθύνες στα παιδιά και να λέει για τη δεύτερη κίτρινη που πήρε ένας παίκτης. Αυτά ειπώθηκαν και με στεναχώρησαν πάρα πολύ.

Δεν είναι όμως η αλλαγή του προπονητή γι’ αυτά τα θέματα, αλλά γιατί έκανε το λάθος να ανακατευτεί σε διοικητικά θέματα. Δεν ξέρω αν το έκανε από υπερβάλλοντα ζήλο ή από αγάπη. Είναι τέτοιο το καθεστώς στη Δ.Ε. ποδοσφαίρου και του προέδρου, που είναι ο μόνος που εκλέχτηκα με 114 ΝΑΙ, για να τη διαφυλάξω, να την πάω στην άλλη κατηγορία και να κάνω αυτά τα οποία υποσχέθηκα.

Δημιουργήθηκαν ανύπαρκτα θέματα. Κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν την παιδεία να καταλάβουν ότι εγώ προστατεύω τον Ερασιτέχνη, τα τιμολόγια προς τον Ερασιτέχνη, τα τιμολόγια προς το όνομα του κ. Τζήμα. Τα πάντα λειτουργούν διατραπεζικά, όταν και εφόσον πρέπει. Δε φτάνει μόνο να κοπεί ένα τιμολόγιο, αλλά να φέρει έπειτα και την ένδειξη ΕΞΩΦΛΗΘΗ. Αυτά τα διαδικαστικά θέματα τα έχουμε συζητήσει με τον κ. Φάτση και έχουμε διαφυλάξει τόσο πολύ τον Ερασιτέχνη. Η Νίκη διαθέτει ένα ταμείο, το οποίο θα το διαχειριστούμε με συνέπεια, για να ολοκληρωθούν τα έργα, τα οποία, επειδή έτσι είναι ο νόμος, κόλλησαν σε ένα θέμα, που θα λυθεί και δε χρειάζεται να το σχολιάσω. Η εφορία, ακόμα κι αν καταβάλεις τη δόση σε ΙΚΑ και εφορία, μπορεί να σου μπλοκάρει τα χρήματα, αν περάσουν μέσω λογαριασμών. Είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, είναι ένα ποσό που το πληρώνουμε για χρέη παλιά του Ερασιτέχνη. Από την Τετάρτη θα βάλουμε μπρος με τους μηχανικούς να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο. Μαζί με την εταιρεία, που έχει κάνει την εισαγωγή, θα προσπαθήσουμε να βρούμε την οδό που θα απελευθερώσει όλο το εμπόρευμα. Και να μην υπάρχει λύση σ’ αυτό, θα πληρωθεί εφάπαξ όλο το ποσό του Ερασιτέχνη και θα ολοκληρώσουμε το έργο με 15-20 μέρες καθυστέρηση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά τον νέο τεχνικό σχολίασε: «Ο κ. Ξηροφώτος θα είναι ο νέος προπονητής, θα βοηθήσει στην ψυχολογία των παικτών να μην υπάρξει το παραμικρό στο πλάνο που σχεδιάσαμε. Από πίσω από τον κ. Ξηροφώτο υπάρχει μία ομάδα, που έχει προετοιμαστεί εδώ και δύο βδομάδες, επιχειρηματίες οι οποίοι θα βάλουν χρήματα και έχουν δώσει χρήματα, που υπάρχουν στον τραπεζικό λογαριασμό, για να ολοκληρωθούν τα έργα. Ανοίγει μία καινούργια σελίδα για τη Νίκη και όλοι θα βλέπουν συνεχόμενα έργα».

Τέλος, ο κ. Τζήμας επισήμανε ότι η απομάκρυνση του κ. Μπίλη είχε δρομολογηθεί εδώ και δύο βδομάδες, γιατί, όπως είπε «συγκεκριμένοι άνθρωποι εδώ και δύο βδομάδες ασχολούνταν με τα θέματα της διοίκησης, αν πλήρωσε εκείνον κτλ. Εγώ πρέπει να διαφυλάξω τον Ερασιτέχνη. Όταν έχεις τα χρήματα και ξέρεις να τα διαχειριστείς, δε φοβάσαι τίποτα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.